Demisii în masă la Departamentul Sport al TVR

Radu Naum, Emil Grădinescu, Bogdan Cosmescu, Anda Banu şi Alexandru Săbău şi-au dat demisia, în această săptămână, din funcţiile pe care le deţineau în cadrul Departamentului Sport al TVR, a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Todan, directorul departamentului.

944 afișări
Imaginea articolului Demisii în masă la Departamentul Sport al TVR

Radu Naum (Imagine: Mediafax Foto)

Radu Naum era redactor-şef al Redacţia Ştiri Sportive, Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu - comentatori sportivi, iar Anda Banu şi Alexandru Săbău - reporteri.

Potrivit unor surse, reprezentanţii trustului Intact i-au oferit lui Radu Naum poziţia de şef peste operaţiunile sport din cadrul GSP TV, Antena 1 şi Antena 3.

În plus, trustul de presă negociază în prezent cu Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu, care ar urma să comenteze meciurile de fotbal difuzate de GSP TV.

Contactat de MEDIAFAX, Emil Grădinescu a confirmat, la începutul lunii iulie, existenţa unor "discuţii" cu reprezentanţii Intact.

 "Nu am semnat nimic, nu este vorba de negocieri, au fost simple discuţii. Nimic concret", a declarat atunci Grădinescu.

Pe de altă parte, la momentul respectiv Radu Naum nu a dorit să comenteze informaţiile.

La aceste demisii se adaugă plecarea din TVR a lui Vlad Enăchescu, care va modera, începând din 26 iulie, emisiunea "Minutul 91" la Realitatea TV, el fiind în discuţii cu trustul Realitatea Media şi pentru preluarea funcţiei de director executiv al televiziunii cu profil sportiv Telesport.

"Voi începe emisia la Realitatea TV pe 26 iulie, fiind moderator şi realizator al emisiunii "Minutul 91". Emisiunea se va difuza în fiecare sâmbătă şi duminică, după etapă", a declarat Vlad Enăchescu pentru MEDIAFAX.

Vlad Enăchescu a precizat că a semnat cu Realitatea TV un contract cu clauze de performanţă.

"Am semnat pentru un sezon. O să vedem ce se va întâmpla. Este un contract foarte ok, cu clauze de performanţă şi profesionalism", a spus Enăchescu, precizând că suma primită în schimbul serviciilor lui la trustul Realitatea Media este "confidenţială".

În prezent, Enăchescu este în proceduri de încheiere a contractului cu TVR, unde deţine funcţia de redactor-şef al Redacţiei Emisiuni şi Transmisiuni din cadrul Departamentului Sport.

"Sunt în proceduri. Toată lumea a fost înţelegătoare. O să mai lucrez la TVR pe perioada Olimpiadei, o să-mi termin lucrurile, aşa este frumos. Dar o să merg probabil o perioadă în paralel, având în lucru şi proiectele de la Realitatea", a explicat Vlad Enăchescu.

El şi-a motivat plecarea din TVR ca fiind "un nou pas" în carieră. "Am 13 ani şi jumătate de TVR, a fost foarte frumos şi atractiv. Acum am vrut să încerc altceva", a susţinut Vlad Enăchescu.

Totodată, el negociază cu Realitatea Media şi preluarea funcţiei de director executiv al televiziunii sportive Telesport, cumpărată în luna martie de grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

"Este foarte probabil că voi fi şi la Telesport implicat, probabil un soi de director executiv al canalului", a mai spus Enăchescu.

Surse din TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, în iunie, că Televiziunea Română face prospecţiuni în piaţa media pentru recrutări consistente de oameni pentru Departamentul Sport, urmând ca după Campionatul European de Fotbal să se organizeze şi un casting pentru descoperirea de noi vedete de profil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici