Denis Dinulescu, noul redactor-şef Academia Caţavencu: Păstrăm spiritul Caţavencu. Revista va fi mai veselă

Denis Dinulescu, noul redactor-şef al revistei Academia Caţavencu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că revista în noua formulă - care apare pe piaţă miercuri - va păstra spiritul Caţavencu, însă va fi "mai veselă şi întinerită".

1187 afişări
Imaginea articolului Denis Dinulescu, noul redactor-şef Academia Caţavencu: Păstrăm spiritul Caţavencu. Revista va fi mai veselă

Denis Dinulescu, noul redactor-şef Academia Caţavencu: Păstrăm spiritul Caţavencu. Revista va fi mai veselă

Potrivit scriitorului şi dramaturgului Theodor Denis Dinulescu, Academia Caţavencu în noua formulă are în prezent o echipă formată din circa zece persoane, din care face parte şi poetul Paul Vinicius, redactor-şef adjunct. Dinulescu nu a menţionat alte nume din noua echipă Academia Caţavencu, precizând însă că în aceasta nu se regăsesc foşti angajaţi ai revistei. "Avem o echipă întinerită", a precizat Dinulescu.

Denis Dinulescu a mai spus că Academia Caţavencu va putea fi cumpărată miercuri de la chioşcurile de presă, apariţia revistei reprezentând o continuitate.

"Va fi o continuitate. Vom păstra spiritul Caţavencu. Revista va fi, însă, mai veselă şi încercăm să o facem mult mai tânără. Noutăţile vor fi «veselia şi tinereţea». Cei din vechea echipă erau posomorâţi şi credeau că deţin tot umorul din România şi nu este aşa", a spus Denis Dinulescu, care a precizat că a fost cooptat în noua echipă a revistei Academia Caţavencu în urmă cu aproximativ o săptămână. De altfel, Denis Dinulescu a făcut parte şi din echipa iniţială care a lansat revista Caţavencu, în anii '90, publicaţie care, pe 21 octombrie 1991, a devenit Academia Caţavencu.

Pe de altă parte, Denis Dinulescu a mai spus că revista Academia Caţavencu nu va suferi modificări de format, va continua să apară în fiecare miercuri, iar numărul de pagini va rămâne acelaşi, respectiv 24.

Şi preţul revistei Academia Caţavencu va fi acelaşi ca până în prezent, respectiv 2,5 lei.

Denis Dinulescu a precizat că nu ştie în ce tiraj va apărea în continuare Academia Caţavencu.

Noua echipă a săptămânalului Academia Caţavencu îşi desfăşoară în prezent activitatea în acelaşi sediu cu publicaţia România Liberă.

Medien Holding a anunţat luni, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a achiziţionat titlul Academia Caţavencu, precizând că va asigura "suportul financiar şi logistic necesar sporirii calităţii revistei, asigurându-i totala independenţă editorială" şi că următorul număr al publicaţiei va apărea miercuri.

În comunicatul remis MEDIAFAX, Medien Holding spune că apreciază "tradiţia şi excelenţa Academiei Caţavencu, precum şi fidelitatea cititorilor". "În ciuda perioadei extrem de dificile prin care trece piaţa media din România, (Medien Holding, n.r.) va asigura tot suportul financiar şi logistic necesar sporirii calităţii revistei, asigurându-i totala independenţă editorială", se mai spune în comunicat.

"Academia Caţavencu este un produs unic. Suntem foarte bucuroşi că vom edita acest săptămânal de prestigiu şi avem convingerea că publicaţia va avea un viitor de succes în cadrul grupului nostru. Promitem tuturor cititorilor că revista va fi şi mai bună decât este acum şi vom păstra spiritul unic ce caracterizează Academia Caţavencu", spune Adrian Rus, director general al Medien Holding.

El confirmă că data de apariţie a următorului număr al revistei Academia Caţavencu va fi miercuri, 29 iunie.

În comunicat nu se precizează nimic despre noua echipă care va lucra la Academia Caţavencu, după ce fosta echipă a revistei s-a mutat în trustul Adevărul Holding şi va lansa tot miercuri, 29 iunie, săptămânalul Caţavencii.

Portofoliul grupului de presă Medien Holding, controlat de familia Adamescu, include cotidianul România Liberă, site-ul www.romanialibera.ro, Hiparion Publishers (revistele Hiparion - Căminul, Casa Mea, Domus şi Planul Casei Mele, revista de B2B Unelte şi echipamente, site-ul www.casamea.ro şi emisiunea tv "Căminul de 5 stele"), tipografia United Print, Corporate Media Publishing, agenţia de comunicare, branding şi corporate media, MH Events şi MH Conferences.

Anunţul Medien Holding vine după ce Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA. Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi susţinut, de fapt, de Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat. Pădurean a devenit proprietarul mărcii după ce a livrat, pe 20 iunie suma licitată, iar în 21 iunie a fost încheiat procesul verbal de preluare a mărcii.

Pe de altă parte, pe 25 iunie, Claudiu Pădurean a declarat pentru MEDIAFAX că nu mai are nicio legătură cu proiectul "Academia Caţavencu".

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instanţei. Ulterior, pe 26 mai, marca "Academia Caţavencu" a fost scoasă la licitaţie, fiind adjudecată pentru suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, de către Doru Buşcu, fostul director editorial al publicaţiei, care nu a reuşit însă să strângă banii pentru a deveni proprietarul mărcii. Astfel, licitaţia a fost reluată în 14 iunie, când jurnalistul Claudiu Pădurean şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici