Despăgubiri de peste 280.000 de euro pentru o vioară furată de nazişti

  • Despăgubire-record pentru furtul de către nazisţi al unei viori Guarneri din secolul al XVIII-lea.
  • Moştenitorii proprietarului s-au ales cu o sumă de peste 280.000 de euro.
  • „Canonul”, celebra vioară a lui Paganini, un Guarneri del Gesù din 1743, fusese luat de muzicianul genovez în turneu prin Europa.
966 afișări
Imaginea articolului Despăgubiri de peste 280.000 de euro pentru o vioară furată de nazişti

Bătălia juridică legată de vioara Guarneri din secolul al XVIII-lea furată în 1938 de nazişti de la proprietarul său legitim, un comerciant de instrumente muzicale de origine evreiască, s-a încheiat cu o despăgubire de peste 280 de mii de euro.

Fundaţia Franz Hofmann şi Sophie Hagemann a anunţat că a plătit 285.000 de euro descendenţilor comerciantului Felix Hildesheimer, potrivit DPA.

Proprietarul legitim, după exproprierea viorii produse în Italia de lutierul Giuseppe Guarneri în 1706 şi după ce a fost scos din magazinul său de instrumente, îşi luase viaţa în 1939.

Proprietarul fundaţiei, Sophie Hageman, intrase în posesia instrumentului în 1974. Comisia Naţional-Socialistă de Furt a ridicat valoarea despăgubirilor de la 100.000 euro la 285.000 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici