Disponibilizarea a 65 de actori de la Teatrul din Deva, amânată

Consilierii judeţeni hunedoreni au votat, joi, amânarea cu 30 de zile a concedierii unui număr de 65 din cei 72 de angajaţi ai Teatrului din Deva, pentru a se putea respecta termenele legale în cazul concedierilor colective de muncă, deşi iniţial aceşti actori urmau să fie disponibilizaţi din 1 mai.

40 afișări
Imaginea articolului Disponibilizarea a 65 de actori de la Teatrul din Deva, amânată

Disponibilizarea a 65 de actori de la Teatrul din Deva, amânată

Cei 65 de actori trebuiau să intre în şomaj de la 1 mai, decizia fiind luată de Consiliul Judeţean Hunedoara, însă punerea în aplicare a hotărârii a fost amânată deoarece sindicatul actorilor a cerut în instanţă suspendarea executării actului administrativ.

Cererea Sindicatului "Thalia" al Actorilor a fost respinsă de Tribunalul Hunedoara, însă abia după aceea conducerea interimară a Teatrului din Deva a trimis notificare Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Locurilor de Muncă şi Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru a anunţa concedierea colectivă, aşa cum prevede legea.

"Procesul a amânat punerea în aplicare a hotărârii, dar şi conducerea Teatrului din Deva a întârziat procedura. Trebuia ca după ce a notificat autorităţile să emită decizia de concediere şi să dea preaviz actorilor care trebuie să plece", a declarat secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dana Dan.

Prezent la şedinţa CJ Hunedoara, directorul interimar al Teatrului din Deva, Izabela Haşa, le-a explicat consilierilor că procedura nu a fost întârziată intenţionat.

"Am preluat conducerea Teatrului de puţin timp, cu un dezastru financiar şi social. Juristul Teatrului m-a ameninţat că dacă voi emite decizia de concediere o să fiu vinovată de dezastru. Notificările către instituţiile care trebuie anunţate în cazul concedierilor colective au fost deja făcute, iar astăzi (joi - n.r.) voi da preavizele", a spus directorul interimar al Teatrului din Deva.

Consiliul Judeţean Hunedoara a decis, la începutul lunii martie, ca un număr de 65 din cei 72 de angajaţi ai Teatrului Municipal din Deva să fie disponibilizaţi de la 1 mai, iar din banii din care erau plătite salariile să fie făcute lucrări de reabilitare a clădirii Teatrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici