Doliu în lumea teatrului şi a filmului

Regretată de toată lumea, dispariţia actriţei Dina Cocea, "una dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti", este o mare pierdere pentru lumea teatrului şi pentru lumea filmului.

181 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea teatrului şi a filmului

Doliu în lumea teatrului şi a filmului

Gheorghe Dinică: Îi păstrez o amintire extraordinară

Actorul Gheorghe Dinică a declarat că actriţa Dina Cocea este una dintre persoanele cărora le păstrează o amintire extraordinară, artista fiind profesoara sa la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Citeşte toată declaraţia actorului Gheorghe Dinică.

Florin Zamfirescu: Avea o ştiinţă de organizare asemenea Luciei Sturdza Bulandra

Actorul Florin Zamfirescu a descris-o pe Dina Cocea drept una dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti, cu un spirit de organizare asemănător cu cel al marii doamne a teatrului românesc, Lucia Sturdza Bulandra.

Citeşte toată declaraţia actorului Florin Zamfirescu.

Sergiu Nicolaescu: A  trăit o viaţă intensă

Regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat la aflarea veştii despre decesul actriţei Dina Cocea, că aceasta a fost o femeie distinsă şi un om cu totul deosebit, care a trăit "o viaţă intensă".

Citeşte toată declaraţia regizorului Sergiu Nicolaescu.

Ion Besoiu A fost o apariţie elegantă în teatrul şi filmul românesc

Actorul Ion Besoiu a declarat că Dina Cocea, pe care a cunoscut-o în special în calitate de lider al Asociaţiei Oamenilor de Teatru, a fost o apariţie elegantă în teatru şi televiziune.

Citeşte toată declaraţia actorului Ion Besoiu.

Marin Moraru: Este o pierdere imensă pentru teatrul românesc

Actorul Marin Moraru a declarat că moartea Dinei Cocea, survenită în noaptea de luni spre marţi, este "o pierdere imensă pentru teatrul românesc".

Citeşte toată declaraţia actorului Marin Moraru.

Ion Caramitru: A fost un om energic şi extraordinar de puternic

Ion Caramitru, preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi directorul Teatrului Naţional, a declarat că Dina Cocea, actriţă, profesoară şi preşedinte al Asociaţiei de Teatru şi Muzică, instituţie precursoare a UNITER, a fost "un om energic şi extraordinar de puternic".

Citeşte toată declaraţia directorului TNB Ion Caramitru.

Actriţa Dina Cocea a încetat din viaţă, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde fusese internată în urmă cu câteva zile.

BIO: Actriţa Dina Cocea, o viaţă în slujba teatrului românesc.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici