Doliu în rock: a murit Dusty Hill, legendarul basist cu barbă de la ZZ Top

  • Fondator al trupei rock ZZ Top, Dusty Hill avea 72 de ani şi a murit în somn.
  • Acum câteva zile, Hill a lipsit de la un spectacol live din cauza unei leziuni la şold.
  • Barba foarte lungă, împreună cu pălăria şi ochelarii întunecaţi l-au făcut inconfundabil în lumea rockului.
2059 afișări
Imaginea articolului Doliu în rock: a murit Dusty Hill, legendarul basist cu barbă de la ZZ Top

Doliu în rock: a murit Dusty Hill, legendarul basist cu barbă de la ZZ Top

Contrabasistul ZZ Top, Dusty Hill, a încetat din viaţă la vârsta de 72 de ani, producând durere în rândul fanilor pe care trupa texană îi are în toată lumea.

Anunţul a fost făcut prin intermediul reţelelor sociale de către ceilalţi doi fondatori istorici ai grupului:

„Suntem întristaţi de ştirea că prietenul nostru, Dusty Hill, a murit în somn în casa sa din Houston, Texas. Nouă, împreună cu legiunile de fani ZZ Top din întreaga lume, ne va fi dor de prezenţa ta. Vom fi legaţi pentru totdeauna de acel „Blues Shuffle in C”. Ne va fi foarte dor de tine, amigo”.

Mesajul a fost semnat de solistul şi chitaristul la fel de bărbos Billy Gibbons şi de bateristul Frank Beard, două treimi dintr-un trio format în 1969, în Texas.

Legendele rock au peste 50 de milioane de discuri vândute, influenţate de blues şi country, dar capabile să experimenteze în multe direcţii diferite.

ZZ Top a lansat 15 albume şi a câştigat numeroase premii. În 2004, cei trei au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame. Culmea succesului lor comercial a venit în 1983.

Dusty Hill a fondat trupa ZZ Top, activând începând din 1969.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici