Dorina Chiriac: ISU, ca să-şi continue somnul liniştit, tulburat de Colectiv, interzice focul în teatre

Dorina Chiriac blamează decizia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) de a interzice folosirea flăcării în timpul spectacolelor de teatru, precizând că această măsură a fost luată pentru ca instituţia să-şi poată continua "somnul liniştit", tulburat "un pic" de tragedia din Colectiv.

234 afișări
Imaginea articolului Dorina Chiriac: ISU, ca să-şi continue somnul liniştit, tulburat de Colectiv, interzice focul în teatre

Dorina Chiriac: ISU, ca să-şi continue somnul liniştit, tulburat de Colectiv, interzice focul în teatre

"Până acum orice spectacol în care se foloseau lumânări aprinse, ţigări, pipe, artificii, făclii erau supravegheate atent din culise de pompierii teatrului şi de tot personalul tehnic şi artistic. De acum mi se interzice să aprind o lumânare când joc eu «Scorpia îmblânzită» a lui Shakespeare. (...) De fapt, mi se arată că ar fi bine ca totu'n jur să fie plastic, inclusiv flacăra de lumânare, eu să fiu Barbie, şi Alex, partenerul meu, să fie Ken. Şi nu ne mai luptăm (...) că ies scântei. Ce dacă totul e ignifugat până în dinţi în jur? De fapt, cel mai şi cel mai sigur, ca ISU să nu se urnească dintre perne, şi să-şi continue somnul liniştit care-a fost tulburat un pic de Colectiv, of, of, este să stăm noi, Ken-Petruchio şi Barbie-Catarina, ca două lemne de plastic în picioare, să zicem textu', şi-aia e", a scris actriţa Dorina Chiriac pe contul său de Facebook.

Dorina Chiriac spune că soluţia pentru ca o tragedie ca aceea din clubul Colectiv - când, în urma unui incendiu izbucnit de la nişte artificii, au murit 61 de persoane - să nu se repete nu este interzicerea folosirii focului. Actriţa mai spune că ISU ar trebui să întărească controalele, să ia măsuri de siguranţă, să educe şi să responsabilizeze.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a emis, pe 10 decembrie, un comunicat în care menţiona că este interzisă folosirea flăcării - lumânări, făclii, torţe şi altele asemenea - pe timpul spectacolelor de teatru, operă, operetă, a festivităţilor desfăşurate în restaurante sau pentru ambianţă ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici