Două filme româneşti în topul „cele mai bune 50 de filme ale secolului 21”

Criticii Hollywood Reporter au introdus două filme româneşti în topul „cele mai bune 50 de filme ale secolului 21”.

7513 afișări
Imaginea articolului Două filme româneşti în topul „cele mai bune 50 de filme ale secolului 21”

Cel mai bine clasat în clasament este filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" (2007). Pelicula care a câştigat Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes a ocupat locul 9. Criticii de film care au întocmit clasamentul susţin că pelicula este „o capodoperă” care alături de „Moartea domnului Lăzărescu” al lui Cristi Puiu demonstrează renaşterea cinematografiei româneşti de la începutul anilor 2000.

Filmul „Moartea domnului Lăzărescu" (2005) este pe locul 29 în clasamentul criticilor de film de la Hollywood Reporter.

Clasamentul a fost realizat în câteva luni de şase critici de film. Specialiştii au avut întâlniri online şi au schimbat informaţii prin email, iar la final au realizat clasamentul celor mai bune filme din anul 2000 încoace. Pe primele trei locuri sunt filmele „Yi Yi” (2000), „Inside Llewyn Davis” (2013) şi „The Gleaners and I” (2000).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici