Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis s-au retras din organizarea Festivalului Sighişoara Medievală

Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis s-au retras din funcţiile de consilieri artistici ai Festivalului Sighişoara Medievală, care se va desfăşura în perioada 27-29 iulie, pentru că Primăria oraşului le-a cerut reducerea numărului artiştilor folk care vor cânta în cadrul evenimentului.

1 afișare
Imaginea articolului Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis s-au retras din organizarea Festivalului Sighişoara Medievală

Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis s-au retras din organizarea Festivalului Sighişoara Medievală

"Organizatoarea evenimentului, Primăria Sighişoara, a pretins reducerea numărului artiştilor care vor cânta în cadrul serilor folk ale Festivalului Sighişoara Medievală", deşi numărul şi onorariul acestora fuseseră iniţial aprobate, "iar artiştii antamaţi de mai bine de două luni", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis susţin că, la fel ca la ediţia de anul trecut a festivalului, s-au ocupat fără a fi remuneraţi de organizarea concertelor din cadrul evenimentului, dar şi de organizarea "Galelor Folk", care se desfăşoară la Sighişoara în perioada 20-22 iulie.

"Motivând bugetul mic de anul acesta al festivalului, organizatorii mi-au cerut să reduc numărul artiştilor (şi aşa, extrem de mic) care să susţină recitaluri folk. În această situaţie, de comun acord cu Nicu Alifantis, ne-am retras din festivalul pentru care de patru luni depuneam eforturi de organizare a secţiunilor folk, târg de carte, film. S-au retras, de asemenea, Alexandru Andrieş şi Florian Pittiş. Aşa a fost să fie! Tocmai la ediţia a XV-a să nu fim prezenţi! Şi este un festival la care ţineam enorm şi în care ne-am implicat cu sufletul, fără vreun beneficiu financiar", spune Ducu Bertzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici