Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici şi Corina Drăgotescu, în Consiliul editorial al Realitatea Media - Mediafax

Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici şi Corina Drăgotescu, în Consiliul editorial al Realitatea Media

Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici, Corina Drăgotescu şi Roxana Niculescu fac parte din Consiliul editorial al Realitatea Media, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea Media.

204 afişări
Imaginea articolului Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici şi Corina Drăgotescu, în Consiliul editorial al Realitatea Media

Emil Hurezeanu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului, Consiliul editorial al Realitatea Mediaa fost definitivat.

Din Consiliul editorial al Realitatea Media fac parte:Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici, Corina Drăgotescu, RoxanaNiculescu, Cristian Coman, Mădălina Dulamă, Robert Tătăruş,Cristian Citre, Valeria Dorneanu, Cătălin Striblea, Petru Berteanuşi Gabriel Ioniţă.

"Pentru diferite probleme vor mai fi invitate alte persoane dinRealitatea Media sau din afara grupului", se mai spune încomunicat.

Directorul general al Realitatea Media este SorinEnache, acesta având şi atribuţii editoriale, după cum adeclarat Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie alRealitatea Media, marţi, în şedinţa Consiliului Naţional alAudiovizualului (CNA).

Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media, şi SebastianGhiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea, au declarat, înşedinţa CNA de marţi, că vor purta o discuţie pentru "a armoniza"punctele de vedere ale societăţilor, după ce aceştia s-au acuzat deingerinţe editoriale la Realitatea TV.

Totuşi, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media s-auîntrunit, miercuri, şi au decis să ceară adunării generale aacţionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cuAsesoft, a declarat miercuri seară pentru MEDIAFAXSorin Freciu. Această decizie a fost luată cu două voturi "pentru"(Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu - reprezentanţii Realitatea Media)şi o abţinere (Alexandru Iacobescu - reprezentantul Asesoft).Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media este convocatăpentru 27 şi 28 aprilie.

În schimb, Sebastian Ghiţă a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Asesoft a făcut o recomandare cătreadunarea generală a acţionarilor Realitatea Media.

Întrebat joi dacă recomandarea Asesoft către adunarea generală aacţionarilor Realitatea Media, de schimbare a Consiliului deAdministraţie al Realitatea Media, se va regăsi pe ordinea de zi aAGA Realitatea Media, Sorin Freciu a declarat: "Dacă vorbim deschimbarea Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, acestpunct nu a fost discutat în CA de ieri, în procesul verbal al CA nuexistă acest punct. Singurul punct este propunerea CA al Realitatea Media către adunarea generală aacţionarilor Realitatea Media de a rezilia contractulcu Asesoft, punct care se va regăsi şi pe convocatorul adunăriigenerale a acţionarilor din 27 - 28 aprilie".

Potrivit lui Freciu, pentru introducerea pe ordinea de zi a AGARealitatea Media a unui punct, acesta trebuie să fi fost votat deConsiliul de Administraţie al Realitatea Media sau să fie propus deun acţionar care deţine peste 10% din acţiuni.

Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că doar îninstanţă poate fi desfăcut contractul dintre Asesoft şi RealitateaMedia. "Noi nu avem ce să atacăm în instanţă. Noi vom păstra acestcontract. Dânşii, dacă doresc, trebuie să acţioneze în instanţă", aspus Sebastian Ghiţă.

El declarase şi marţi, în şedinţa CA, că doreşte să continuedesfăşurarea contractului pe care îl are cu Realitatea Media. El amai spus atunci că Asesoft ia în calcul şi solicitarea înlocuiriimembrilor CA al Realitatea Media. "Vrem să ne apărăm drepturile şisă ducem la capăt acest contract de management. Dacă dânşii vorcontinua în acest sens, declaraţii ciudate, cu acţiuni împotrivajurnaliştilor, explorăm această posibilitate ca în AGA noi să avemaceastă poziţie, dânşii s-ar putea să aibă poziţia întreruperiicolaborării cu noi. Dar chestiunea aceasta nu o poate decide decâtinstanţa în cazul nostru, iar în cazul dânşilor, o pot decideacţionarii", a explicat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, apreluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. CompaniaAsesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlatde Sorin Ovidiu Vântu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici