Emisiune dedicată Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, vineri, la TVR 2

O emisiune dedicată celei de-a zecea ediţii a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc va fi difuzată de TVR 2 vineri, începând cu ora 12.00, informează un comunicat.

43 afișări
Imaginea articolului Emisiune dedicată Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, vineri, la TVR 2

Emisiune dedicată Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, vineri, la TVR 2

Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc, create de soprana Mariana Nicolesco, celebrând un deceniu de succese, pun în valoare an de an comorile acestui gen muzical acumulate în România de peste două secole, pe fondul vechiului cântec de dor. Prin vocile tinerilor artişti, care s-au apropiat de arta liedului în aceşti ani, se poate observa renaşterea acestui stil prestigios, considerat în context european, alături de liedul german, francez, italian, maghiar şi rus.

Unul dintre evenimentele majore ale acestui act de cultură a fost interpretarea în premieră mondială şi înregistrarea pe disc a integralei liedurilor lui George Enescu, cu prilejul Anului Internaţional Enescu proclamat de UNESCO, odată cu turneul tinerilor artişti cu acest repertoriu, aclamat în Japonia, Europa şi America.

"Putem fi mândri de formidabilele noastre împliniri", a declarat Mariana Nicolesco.

Această incursiune în domeniul unui tezaur naţional, la care participă cei mai de seamă maeştri ai liedului românesc şi muzicologi de renume, îşi găseşte expresia într-o nouă emisiune de televiziune a ediţiei jubiliare a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, difuzată de TVR 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici