Emisiunea „Ochii pe mine!”. Deschideţi poarta SMARŢILOR. Tudor Coman – elevul genial, ajuns cel mai tânăr programator de la Adobe – decis să rămână în România. ,,Şi aici se poate face treabă bună!”

  • Vlad Craioveanu îţi spune povestea lui Tudor Coman, tânărul care la doar 15 ani devenea programator la Adobe. Acum, are 17 ani şi face deja performanţă.
  • Tudor Coman, despre învăţământul românesc: ,,Are şi părţi bune şi părţi rele. Orice sistem merge perfecţionat. La matematică însă, nivelul este mult mai ridicat în ţara noastră decât în alte ţări”
  • Maria Popovici, actriţă de stand-up comedy, despre umorul de calitate: ,,Cred că nu glume la prima mână. Acela nu este umor de calitate. Glumele la prima mână sunt glume pe care comedienii le fac la început”
258 afișări
Imaginea articolului Emisiunea „Ochii pe mine!”. Deschideţi poarta SMARŢILOR. Tudor Coman – elevul genial, ajuns cel mai tânăr programator de la Adobe – decis să rămână în România. ,,Şi aici se poate face treabă bună!”

Sursa foto: Captură emisiune / „Ochii pe mine”

„Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu. Joi seara, invitaţi la Aleph News, Tudor Coman, copilul minune de la Adobe România şi Maria Popovici, actriţă de stand-up comedy.

Cine este programatorul de 17 ani de la Adobe

Tudor Coman, tânărul-minune de la Adobe, este elev în clasa a XII-a la liceul Lauder-Reut, specializarea mate-info. Ştiu ce gândiţi: lasă că pleacă mâine-poimâine la facultate în străinătate, însă eu ştiu că Tudor îşi doreşte să rămână şi să facă performanţă în România.

La prima vedere, invitatul lui Vlad Craioveanu din prima parte a emisiunii ,,Ochii pe mine!” pare un tânăr de 17 ani obişnuit. Nu este deloc aşa.  La 15 ani, o vârstă la care mulţi colegi de-ai lui îşi petrec altfel timpul, Tudor Coman a ales să descopere şi mai mult tainele informaticii şi să facă performanţă.

Aşa că, de doi ani împacă cum nu se poate de bine şi şcoala, dar şi job-ul. Momentan, lucrează la un produs din suita Adobe Primetime pentru prevenirea fraudei în online video şi responsabilitatea este una extrem de mare.

Tudor Coman îţi spune cum a început povestea lui ca programator la Adobe şi cum s-a schimbat viaţa lui în tot acest timp.

,,Vlad Craioveanu: Salut, Tudore!

Tudor Coman: Salut, Vlad! Mulţumesc pentru invitaţie!

Vlad Craioveanu: Şi eu îţi mulţumesc pentru că ai acceptat. Ai tot respectul meu sau, mă rog, aproape tot respectul meu pentru că dacă l-ai avea pe tot, nu aş mai avea pe cine să respect. La 15 ani, deja erai la ADOBE, iar acum, la 17 ani, ocupi poziţia de inginer. Cum ai ajuns în funcţia asta, cum te-au găsit, cum te-au remarcat? Cum s-a produs atracţia dintre ADOBE si persoana ta?

Tudor Coman: Este o poveste interesantă. Ideea e că eu voiam să fac un internship în domeniul acesta, în IT, şi practic am început să mă gândesc ce să fac, iar într-o zi am dat întâmplător peste un anunţ de la ADOBE pe LinkedIn şi am decis să încerc să aplic la postul respectiv care era un internship de vară pentru studenţi. Am aplicat, am trimis un CV, după m-au chemat la un interviu, mi-au dat un răspuns pozitiv şi, câteva luni mai târziu, după toate formalităţile, am început să lucrez.

Vlad Craioveanu: Excelent! Ştiu că, pentru primul an de angajare ai avut nevoie de procură de la părinţii tăi. Cum sunt lucrurile acum şi cam câte ore lucrezi la firma asta?

Tudor Coman: Acum, la acest moment, din cauză că sunt în timpul anului şcolar, lucrez patru ore pe zi, asta este norma mea. Pe timp de vară am lucrat şase ore pe zi, care este maximul până împlineşti vârsta de 18 ani şi am început în 2018 tot cu patru ore.

Vlad Craioveanu: Cum faci faţă şi cu şcoala şi cu job-ul? Cum te împarţi? Ai timp să te şi îndrăgosteşti?

Tudor Coman: Da, ai timp să te şi îndrăgosteşti! E vorba de organizarea foarte bună a timpului şi, practic, dacă ştii să îţi împarţi totul în parametrii ca să poţi face tot, atunci ai timp de orice.”

Tudor Coman, despre partea plină a învăţământului românesc

La 3 ani a avut primul calculator şi recunoaşte că a fost întotdeuna atras de cifre. Este as în informatică, însă mărturiseşte modest că mereu mai ai câte ceva de învăţat.

Cât despre învăţământul românesc, tânărul programator, dar şi elev în clasa a XII-a susţine că este bine să vezi şi partea goală, dar şi pe cea plină a paharului. Surprizător însă, Tudor nu-şi doreşte să aleagă o facultate în afară, considerând că şi în România se poate face treabă bună, dar mai ales se câştigă bine ca programator.

,,Învăţământul românesc are şi părţi bune, are şi părţi rele. Orice sistem merge perfectionat. La matematică însă, nivelul este mult mai ridicat în ţara noastră decât in alte tari. (…) Aş vrea să urmez cursurile Facultaţii de Informatică şi Matematică. Este o facultate foarte bunăpentru ce am eu nevoie. Aşa învăţ şi partea teoretică a informaticii pentru că partea practică o învăţ deja la muncă.”

Maria Popovici, de la actorie la stand-up comedy

Şi de la matematică, informatică şi cifre, este binevenit şi puţin umor, aşa cum îi stă bine Craioveanului!  Maria Popovici – inviatată din cea de-a doua parte a emisiunii – este actriţă de stand-up comedy şi câştigătoarea concursului  „iUmor” de acum patru ani. Este absolventă de UNATC, iar înainte să devină comediant, a fost timp de cinci ani actriţă la un teatru independent.

Pe principiul, umor la umor trage, Maria Popovici este căsătorită cu Alexandru Minulescu, alias Micu, la rândul lui tot din breasla comedienilor.
Invitata lui Vlad Craioveanu îţi spune că, dacă munceşti suficient, este o meserie din care se poate trăi. Recunoaşte însă că autoironia şi hazul de necaz  te ajută mult atunci când faci stand-up comedy.

Maria Popovici îţi spune ce înseamnă pentru ea umorul de calitate versus glumele la prima mână.

,,Vlad Craioveanu: Cum ai defini tu umorul de calitate?

Maria Popovici: Cred că nu glume la prima mână. Acela nu este umor de calitate. Glumele la prima mână sunt, din punctul meu de vedere, glume pe care comedienii le fac la început. Şi eu făceam glume la prima mână la început, poate că şi acum îmi mai scapă. Să faci glume despre căsătorie şi soţul tău care nu duce gunoiul e la prima mână. Dar toată lumea când începe să scrie material, duce la prima mână. Acesta nu este umor de calitate.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici