Emy Drăgoi deschide Festivalul Internaţional Nopţi Albe de Acordeon, organizat în Capitală

Acordeonistul Emy Drăgoi deschide Festivalul Nopţi Albe de Acordeon, care se desfăşoară între 20 şi 24 octombrie, în Capitală.

280 afișări
Imaginea articolului Emy Drăgoi deschide Festivalul Internaţional Nopţi Albe de Acordeon, organizat în Capitală

Emy Drăgoi deschide Festivalul Internaţional Nopţi Albe de Acordeon, organizat în Capitală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Concertul de deschidere va avea loc la Tete-a-Tete Coffee Art & Chill din Bucureşti, iar invitatul special va fi Costel Niţescu (vioară).

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, Festivalul Internaţional Nopţi Albe de Acordeon va continua în zilele de 22, 23 şi 24 octombrie la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Emy Drăgoi este considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, fiind descendentul unei familii de acordeonişti ploieşteni. Muzicianul a studiat la Liceul de Artă din Ploieşti, după care a plecat la Academia de Jazz Bill Evans din Paris, unde a studiat pianul.

După terminarea studiilor universitare, el a colaborat cu mai multe trupe, abordând stiluri diferite de jazz. Până în prezent, Emy Drăgoi a lansat mai multe albume de jazz - "Accordeon Stiple", înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier, "Baladă pentru Claudia", înregistrat în 2004, şi "Etnofonia", lansat în 2008, în 32 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici