Enciclopedia "Cronica faraonilor", lansată în România

Enciclopedia "Cronica faraonilor" de Peter A. Clayton, o carte ce prezintă sub formă narativă şi cu reprezentări grafice vieţile a celor 170 de suverani cunoscuţi ai Egiptului Antic, va fi lansată miercuri, la Ambasada Egiptului, transmite editura Rao.

8 afișări
Imaginea articolului Enciclopedia "Cronica faraonilor", lansată în România

Enciclopedia "Cronica faraonilor", lansată în România

La lansarea enciclopediei vor participa ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Fawzi Mohamed El-Said Gohar, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, directorul Institutului de Relaţii Internaţionale, profesorul Anton Caragea şi redactorul-şef al editurii Rao, Ilieş Câmpeanu.

Potrivit editurii, "Cronica faraonilor" este prima carte care prezintă, în formă narativă, utilizând reprezentări grafice, toţi conducătorii şi dinastiile Egiptului în ordine cronologică. Portretele biografice ale fiecărui faraon sunt înglobate într-o istorie exhaustivă a Egiptului Antic. De la Narmer, cel care a unit pentru prima dată teritoriul de pe malurile Nilului, la Cleopatra, 3.000 de ani mai târziu, enciclopedia lui Peter A. Clayton, prezintă modul în care fiecare faraon şi-a adus contribuţia la conturarea civilizaţiei egiptene.

Enciclopedia conţine informaţii biografice despre cei 170 de faraoni cunoscuţi, precum şi din vieţile reginelor Cleopatra, Nefertiti sau Hatshepsut.

De asemenea, în paginile "Cronicii faraonilor" se găsesc cronologiile şi ghidurile vizuale pentru fiecare domnie, numele regale scrise cu hieroglife, tabele cu genealogii şi informaţii despre mumii şi morminte regale.

Enciclopedia, cu 350 de ilustraţii, dintre care 130 color, cuprinde şi informaţii mai puţin cunoscute, cum este cazul celor opt soţii ale lui Ramses cel Mare şi despre faraonii amintiţi în Cartea Exodului din Biblie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici