Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", deschis de "Dănilă Prepeleac"

Festivalul de teatru pentru copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", care are loc între 4 şi 11 octombrie la Teatrul "Ion Creangă" din Capitală, a fost deschis, sâmbătă dimineaţa, de spectacolul "Dănilă Prepeleac" al Teatrului "Maria Filotti" din Brăila.

99 afișări
Imaginea articolului Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", deschis de "Dănilă Prepeleac"

Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", deschis de "Dănilă Prepeleac" (Imagine: Mediafax Foto)

Înaintea reprezentaţiei Teatrului din Brăila, un alt spectacol, desfăşurat în curtea teatrului, i-a încântat pe cei mici.

Gazda deschiderii "neoficiale" a fost Marian Râlea, în celebrul rol al Magicianului. În faţa a câteva zeci de copii, actorii, costumaţi în diferite personaje de pe scena teatrului, iepuraşi, pui, un pelican şi un cuplu de uriaşi - o prinţesă şi un bufon pe picioroange - au cântat cântece despre poveşti celebre în faţa micuţilor care au venit la teatru împreună cu părinţii.

"Acest festival estă făcut să ne amintească nouă, celor mari, să fim copii timp de o săptămână", s-a adresat Magicianul adullţilor care stăteau pe margine

La finalul mini-concertului, acesta a prezentat personajele care au dansat şi au cântat împreună cu copiii. Astfel, au făcut o plecăciune în faţa celor mici: "iepurele care nu vede, cea mai înaltă pitică, puiul care va fi cocoşul din Punguţa cu doi bani şi cea mai roz purcică".

După spectacolul din exteriorul teatrului, copiii au făcut fotografii cu personajele de poveste, cel mai mare succes având Magicianul, puii galbeni şi purceii cei roz.

"Festivalul acesta are un public fabulos, care reuneşte toate generaţiile", a declarat directorul Teatrului "Ion Creangă" la deschiderea oficială a festivalului.

Şi, pentru că evenimentul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti" a fost, recent, inclus pe lista festivalurilor Association International du Theatre pour l'Enfance et la Jeunesse (ASSITEJ), vicepreşedintele instituţiei, Ivica Simic, a declarat că "România este unul dintre punctele cele mai importenate ale teatrului pentru copii din regiune şi chiar din lume".

Astfel, Simic a adăugat că, Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti" va fi prezentat într-o secţiune specială în revista ASSITEJ, care va fi publicată în martie.

Cel mai emoţionant moment pentru copii a fost începutul piese "Dănilă Prepeleac".

Cei aproximativ 200 de copii au întâmpinat cu urale personajele din piesă care şi-au făcut o intrare triumfală: îmbrăcaţi în port popular şi cântând la instrumente muzicale. Întregul spectacol a fost acompaniat de ţipete, aplauze pe ritmul muzicii şi întrebări legate de regia spectacolului precum "Mami, dar păpuşa aia e pusă pe o mână, nu?".

La cea de-a IV-a ediţie a Festivalului "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti" au fost selectate nouă trupe din Rusia, Republica Moldova, Italia, Danemarca, Germania, Coreea, Anglia şi şase trupe din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici