Festivalul de Film de la Berlin va aduce un omagiu regizorului Luis Bunuel

Festivalul de Film de la Berlin, care va avea loc anul viitor în februarie, va aduce un omagiu regizorului spaniol Luis Bunuel prin prezentarea unei retrospective a filmelor sale, potrivit organizatorilor evenimentului, transmite AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Film de la Berlin va aduce un omagiu regizorului Luis Bunuel

Festivalul de Film de la Berlin va aduce un omagiu regizorului Luis Bunuel

"Bunuel este unic. Grandoarea sa vine din încăpăţânarea sa de a avea o proprie percepţie asupra lucrurilor. El a inventat filmul suprarealist, a şocat prin criticile sociale şi şi-a făcut o reputaţie prin intermediul portretelor sarcastice făcute burgheziei europene", a declarat Rainer Rother, directorul Cinematecii germane.

Luis Bunuel, născut în 1900, în Spania, şi decedat în Mexic, în 1983, a făcut carieră în Franţa, Spania, Statele Unite şi Mexic cu filme precum "Jurnalul unei cameriste" (1964), "Frumoasa de zi" (premiul Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, 1967), "Farmecul discret al burgheziei" (premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, 1972) şi "Acest obscur obiect al dorinţei".

În 1982, Bunuel a fost recompensat cu un premiu special Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici