Festivalul de la Cannes a fost inaugurat cu mult fast - GALERIE FOTO şi VIDEO

A 62-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a fost oficial inaugurată miercuri seară, de cântăreţul Charles Aznavour şi de actriţa Hafsia Herzi, în timpul unei ceremonii de gală la care au fost prezenţi membrii echipei care a realizat filmul de animaţie "Up", ce a deschis evenimentul.

304 afișări
Imaginea articolului Festivalul de la Cannes a fost inaugurat cu mult fast - GALERIE FOTO şi VIDEO

Preşedinta juriului competiţiei oficiale, actriţa franceză Isabelle Huppert (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Cu puţin timp înainte de deschiderea oficială, preşedinta juriului competiţiei oficiale, actriţa franceză Isabelle Huppert, care a purtat o rochie Armani, brodată cu flori de mătase, a adus un omagiu cineaştilor din lumea întreagă.

"Spunându-ne cine sunt ei, cineaştii ne spun, totodată, cine suntem noi şi, poate, ceea ce vom fi. Ei ne spun aceste lucruri şi reuşesc să ne convingă graţie încăpăţânării, libertăţii lor, imaginaţiei, inteligenţei şi nebuniei lor", a declarat Isabelle Huppert.

Video Ştirileprotv.ro

După această declaraţie, cântăreţul britanic Brian Ferry a interpretat piesa "She", un cântec al lui Charles Aznavour, după care celebrul cântăreţ francez a urcat pe scenă, însoţit de Hafsia Herzi - recompensată cu premiul César în 2008, pentru rolul din "Cuscus cu chefal/ La graine et le mulet", de Abdellatif Kechiche -, şi a declarat deschisă cea de-a 62-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

Ceremonia de deschidere, care a avut loc în marele teatru Lumière din Palais des Festivals de la Cannes, a fost precedată de tradiţionala paradă pe covorul roşu a celebrităţilor, moment îndelung aşteptat de publicul numeros şi de zecile de cameramani şi fotografi prezenţi la eveniment.

Isabelle Huppert a venit însoţită de cei opt membri ai juriului competiţiei oficiale, din care nu au lipsit actriţele Robin Wright Penn şi Asia Argento şi regizorul James Gray.

Actorii francezi Jean Rochefort şi Elsa Zylberstein, vedeta indiană Aishwarya Rai şi britanica Tilda Swinton s-au oprit pe covorul roşu pentru a poza şi a saluta publicul, fiind urmaţi de regizoarea Agnès Varda şi de regizorul Claude Lelouch.

Ministrul Culturii, Christine Albanel, a declarat că se aşteaptă la "mari emoţii din partea europenilor sau francezilor" în timpul acestei ediţii a Festivalului, menţionând în special numele danezului Lars von Trier şi al francezul Alain Resnais.

Purtând un smoking alb şi o cămaşă neagră cu guler în stil "Mao", cântăreţul Charles Aznavour, care şi-a împrumutat vocea eroului din filmul de animaţie "Up", care a deschis Festivalul, i-a însoţit pe covorul roşu pe membrii echipei lungmetrajului, printre care s-au numărat producătorul John Lasseter şi regizorii Peter Docter şi Bob Peterson.

În acel moment, publicul a început să agite în aer baloane multicolore, în semn de simpatie faţă de povestea filmului, ce prezintă aventurile unui bătrân care leagă mii de baloane de casa lui şi începe să zboare cu aceasta, dorindu-şi să ajungă în America de Sud.

Publicul prezent la Teatrul Lumière a beneficiat de ochelari speciali pentru a viziona acest film realizat în 3D, prezentat în premieră mondială, în afara competiţiei. Tot o premieră este şi proiecţia unui film de animaţie în deschiderea celebrului Festival de la Cannes.

Festivalul de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 13 - 24 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici