Filmul „Două lozuri” de Paul Negoescu, la Săptămânile Filmului European din Bosnia şi Herţegovina - FOTO, VIDEO

Marţi, 25 octombrie şi luni, 14 noiembrie 2016, filmul „Două lozuri” de Paul Negoescu va fi prezentat în cadrul Săptămânilor Filmului European din Bosnia şi Herţegovina, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

488 afișări
Imaginea articolului Filmul „Două lozuri” de Paul Negoescu, la Săptămânile Filmului European din Bosnia şi Herţegovina - FOTO, VIDEO

Filmul „Două lozuri” de Paul Negoescu, la Săptămânile Filmului European din Bosnia şi Herţegovina

Clusterul European Union National Institutes for Culture (EUNIC) Bosnia şi Herţegovina organizează a opta ediţie a Săptămânilor Filmului European, care vor avea loc în perioada 20-27 octombrie la Multiplex Ekran din oraşul Zenica şi în perioada 9-16 noiembrie la Kino Kozara din oraşul Prijedor. Din program fac parte producţii cinematografice din Austria, Cehia, Germania, Olanda, Polonia, România, Spania şi Ungaria. Institutul Cultural Român de la Viena este membru în clusterul EUNIC Bosnia şi Herţegovina începând cu luna mai 2016.

Filmul „Două lozuri” a avut premiera internaţională în cadrul Festivalului de Film de la Zürich (22 septembrie - 2 octombrie a.c.), unde a câştigat menţiunea specială a juriului. Comedia românească a fost reprezentată la festival de actorul Dorian Boguţă, regizorul şi scenaristul Paul Negoescu, directorul de imagine Ana Drăghici şi producătorul executiv Ovidiu Stancu, având susţinerea Institutului Cultural Român de la Viena. Filmul a participat în competiţia Festivalului Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, Belgia (1-3 octombrie), iar din 7 octombrie rulează în cinematografele din România.

Scenariul, inspirat din nuvela „Două loturi” de Ion Luca Caragiale şi scris de Paul Negoescu, spune povestea a trei bărbaţi din provincie (Dinel, Sile şi Pompiliu) care, după ce află că au câştigat marele premiu la loto, descoperă că biletul nu mai e de găsit, aşa că sunt nevoiţi să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze. Pelicula îi are în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, iar rolurile secundare sunt interpretate de absolvenţii şcolii actoriedefilm.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici