Fostul redactor-şef al News of the World, reţinut în ancheta privind interceptările telefonice

Andy Coulson, fost director de comunicare al premierului britanic David Cameron, a fost reţinut vineri, în cadrul unei anchete asupra interceptărilor telefonice ilegale practicate de tabloidul News of the World, în perioada în care acesta era redactor-şef al publicaţiei.

40 afișări
Imaginea articolului Fostul redactor-şef al News of the World, reţinut în ancheta privind interceptările telefonice

Fostul redactor-şef al News of the World, reţinut în ancheta privind interceptările telefonice

Coulson, în vârstă de 43 de ani, este bănuit de "participare la ascultări telefonice ilegale" şi corupţie, se arată într-un comunicat al Scotland Yard.

El s-a prezentat vineri dimineaţă la un comisariat din sudul Londrei, fiind ulterior plasat în detenţie.

Andy Coulson, devenit director de comunicare al lui Cameron în 2010, a fost nevoit să demisioneze din funcţie în ianuarie, după un prim val de dezvăluiri privind interceptarea ilegală a convorbirilor unor personalităţi în anii 2000. El fusese obligat să se retragă, în 2007, şi din funcţia de redactor-şef al News of the World, după ce corespondentul pentru Casa Regală al publicaţiei a fost condamnat la închisoare.

Arestarea lui Coulson sporeşte presiunea exercitată asupra premierului David Cameron, acuzat de opoziţie pentru legăturile cu fostul redactor-şef şi numirea acestuia în echipa sa. "Decizia de a-l numi a fost a mea şi numai a mea şi îmi asum întreaga responsabilitate", a afirmat Cameron vineri, cu puţin timp înaintea anunţului privind arestarea lui Coulson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici