Fundaţia care acordă premiul Booker caută alt sponsor, după ce grupul Man s-a retras ca finanţator

Fundaţia care acordă premiul Booker caută alt sponsor, după ce grupul Man s-a retras ca finanţator, arată o declaraţie a instituţiei din spatele reputatei distincţii literare.

134 afișări
Imaginea articolului Fundaţia care acordă premiul Booker caută alt sponsor, după ce grupul Man s-a retras ca finanţator

Fundaţia care acordă premiul Booker caută alt sponsor, după ce grupul Man s-a retras ca finanţator

"Asocierea dintre Fundaţia premiului Booker şi Grupul Man se apropie de final", au anunţat, duminică, reprezentanţii organizaţiei care acordă una dintre cele mai respectate distincţii literare din lume.

Reprezentanţii fundaţiei au spus că sunt deja în discuţii cu un nou sponsor şi că noua formulă de finanţare urmează să fie instaurată până în anul 2020.

Grupul Man a sponsorizat premiul Booker din 2002, când distincţia a fost acordată romanului "The Life of Pi", al canadianului Yann Martel, iar premiul Booker International încă de la prima ediţie, din 2005.

"Man Group a fost un sponsor excelent şi foarte generos timp de aproape 18 ani, din 2002. Cu sprijinul lor am văzut cum au progresat atât premiile, cât şi proiectele noastre umanitare", a spus Helena Kennedy, preşedintele Fundaţiei Booker.

Premiile Booker, cunoscute în ultimii 18 ani, drept Man Booker, au fost înfiinţate în 1969 pentru a răsplăti cel mai bun roman scris în limba engleză şi publicat în Commonwealth. Din 2005, International Man Booker Prize este varianta premiului care răsplăteşte cu 50.000 de lire sterline cea mai bună carte a unui autor publicat în engleză, în original sau în traducere, indiferent de naţionalitatea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici