Fundaţia Principesa Margareta organizează sâmbătă "Ziua Porţilor Deschise", la 25 ani de activitate

Fundaţia Principesa Margareta a României organizează "Ziua Porţilor Deschise", sâmbătă, între orele 13:00 - 17:00, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", sala Gheorghe Focşa, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de activitate.

286 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Principesa Margareta organizează sâmbătă "Ziua Porţilor Deschise", la 25 ani de activitate

Fundaţia Principesa Margareta organizează sâmbătă "Ziua Porţilor Deschise", la 25 ani de activitate

Publicul este invitat să descopere programele inter-generaţionale prin ateliere interactive, în compania beneficiarilor copii, tineri şi vârstnici, a voluntarilor şi a echipei fundaţiei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Activităţi precum lecţia de muzică clasică, clubul de lectură între generaţii, "gânduri peste ani" şi întâlnirile demonstrative "speed-dating" au rolul de a prezenta într-un mod accesibil experienţa educaţiei la "Centrul Comunitar Generaţii", cursurile de meserii, bursierii "Tinere Talente" şi voluntariatul în sprijinul vârstnicilor singuri din cadrul programului "Niciodată singur".

"Am creat, alături de Regele Mihai, tatăl meu, Fundaţia Principesa Margareta a României cu 25 de ani în urmă, atunci când am păşit pentru prima oară în ţară. Din acel moment, fundaţia a ajutat zeci de mii de copii, tineri şi vârstnici prin programe integrate şi durabile, la nivelul întregii ţări, care au întărit comunităţile locale şi au redat românilor demnitatea şi speranţa. Astăzi, fundaţia promovează modelul intergeneraţional. Cred că este un exemplu pentru societate şi un câştig pentru viitor. Fiecare întâlnire dintre vârstnici şi tineri este o experienţă de viaţă. Este profund impresionant să vezi cum între două persoane din generaţii diferite se leagă relaţii puternice de prietenie. În toţi aceşti ani nu am fost singură în eforturile mele, ci am avut alături oameni excepţionali, din multe ţări, care mi-au împărtăşit idealurile şi au susţinut Fundaţia Principesa Margareta a României, din dorinţa de a asigura un trai mai bun copiilor, tinerilor şi vârstnicilor afectaţi de sărăcie, boală şi singurătate. Privesc în urmă cu gratitudine spre toţi cei care au format familia de un sfert de secol a fundaţiei noastre. Ei, toţi, împreună, dau un nepreţuit exemplu de responsabilitate, altruism şi spirit civic lumii de astăzi", a declarat Principesa Moştenitoare Margareta a României, preşedintele fundaţiei care îi poartă numele.

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de Principesa Moştenitoare Margareta a României, împreună cu tatăl său, Regele Mihai I.

În prezent, Fundaţia Principesa Margareta a României sprijină, copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii.

De-a lungul timpului, peste 1,8 milioane de euro au fost investiţi în centre comunitare, cu o abordare intergeneraţională. Un număr de 24.000 de copii şi tineri şi aproximativ 2.500 de familii cu un trai precar, precum şi 600 de mici ong-uri locale, au primit ajutor şi asistenţă din partea fundaţiei şi peste 180 de tineri au putut să urmeze cursuri de calificare într-o meserie, încât să îşi poată asigura traiul independent.

Fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România din primele zile de activitate prin programe menite să lupte împotriva izolării şi a singurătăţii şi să crească calitatea vieţii lor. Astfel, peste 171.000 de persoane au primit sprijin din partea fundaţiei în centre de îngrijire şi direct la domiciliul lor.

Prin programul "Tinere Talente", peste 170 de tineri artişti au fost susţinuţi să îşi împlinească o carieră prin burse de studiu, mentorate, masterclassuri şi promovarea operei lor.

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, Fundaţia Principesa Moştenitoare Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României.

Duminică, Principesa Moştenitoare Margareta a României împlineşte 25 de ani de la întoarcerea în ţară. La 18 ianuarie 1990, păşea pe pământ românesc primul membru al Familiei Regale după o întrerupere de 42 de ani.

În acea zi, la ora 15.00, avionul de Geneva aducea la Bucureşti pe Principesa Moştenitoare, însoţită de sora sa, Principesa Sofia. Regele Mihai I a încredinţat primei sale fiice misiunea de a-l reprezenta în România, pentru prima oară de la plecarea în exil, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 1948.

Cu această ocazie, Casa Regelui Mihai I organizează, sâmbătă şi duminică, o serie de evenimente dedicate celebrării acestui important sfert de veac al Coroanei în serviciul Naţiunii, potrivit aceluiaşi comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici