Gala premiilor Oscar 2021 a avut cea mai slabă audienţă TV din istorie. Scădere de aproape 59% a numărului de telespectatori

Doar 9,85 milioane de telespectatori s-au uitat la ceremonia de duminică a Oscarurilor, o scădere de aproape 59% la sută faţă de cele 23,6 milioane de telespectatori care şi-au pornit televizoarele pentru gala de anul trecut, conform primelor cifre privind audienţa din SUA lansate de Nielsen.

709 afișări
Imaginea articolului Gala premiilor Oscar 2021 a avut cea mai slabă audienţă TV din istorie. Scădere de aproape 59% a numărului de telespectatori

Gala premiilor Oscar 2021 a avut cea mai mică audienţă TV din istorie. Scădere de aproape 59% a numărului de telespectatori

Show-ul Academiei a obţinut un rating de 1,9 în rândul adulţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, un element demografic cheie pentru agenţiile de publicitate, o scădere de 64% faţă de 2020, relatează AP.

Ceremonia Oscar 2021 a avut cel mai mic număr de urmăritori din istorie. Doar 9,85 milioane de telespectatori au urmărit ceremonia, unde „Nomadland” de la Searchlight a luat premiul cel mai mare, iar Netflix a plecat cu cele mai multe victorii.

Scăderea ambelor valori nu este deloc surprinzătoare, întrucât premiile, în general, s-au confruntat cu scăderea numărului de spectatori în ultimii ani. După un an cu cinematografele închise din cauza pandemiei şi cu atât de puţine filme de populare nominalizate, acest rezultat era foarte aşteptat.

Chiar şi aşa, momentele de publicitate s-au vândut ca pâinea caldă. Mărci precum Verizon şi Expedia au organizat campanii majore de publicitate. La fel a făcut şi Cadillac de la General Motors, care a anunţat primul său vehicul electric crossover, Lyriq. Momente de publicitate au avut şi Google, Rolex, Airbnb, Apple, P&G, Panera şi Subway.

Seara a oferi numeroase momente istorice fiind una dintre galele cele mai diverse când vine vorba de împărţirea premiilor pe rasă, gen, naţionalitate, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a atrage un public numeros.

În acest an a avut loc şi o schimbare în ordinea acordării premiilor cu mare premiu pentru cel mai bun film, care este anunţat în mod normal la sfârşitul spectacolului, înaintea celor două premii pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici