Garcia Marquez renunţă la scris

Cunoscutul scriitor Gabriel Garcia Marquez, în vârstă de 82 de ani, laureat al premiului Nobel, a spus că renunţă la scris, după ce, zeci de ani, a inspirat generaţii de romancieri, informează Guardian.

70 afișări
Imaginea articolului Garcia Marquez renunţă la scris

Garcia Marquez renunţă la scris

Anunţul deciziei de a renunţa la scris vine după ce Gabriel Garcia Marquez nu a mai făcut efectiv acest lucru de la ultimul său roman, "Memoirs of My Melancholy Whores", care la lansare a avut parte atât de critici pozitive, cât şi negative.

În prezent, fanii autorului columbian trebuie să facă faţă deciziei lui Garcia Marquez de a renunţa la scris, după o carieră de o jumătate de secol.

Reprezentanta sa, Carmen Balcells, a declarat pentru publicaţia chiliană La Tercera că nu crede că "Garcia Marquez va mai scrie ceva vreodată".

În pofida zvonurilor că nu va mai scrie niciodată, un apropiat al scriitorului, Plinio Apuleyo Mendoza, a spus că acesta lucrează la un nou roman, fapt care a alimentat speranţele fanilor lui Marquez.

Şi biograful lui Garcia Marquez, Gerald Martin, a declarat că nu va mai apărea vreo carte a scriitorului cât timp acesta mai este în viaţă.

"Cred că Gabo nu va mai scrie alte lucrări, însă nu cred că e ceva regretabil deoarece, ca scriitor, a fost destinul lui să aibă imensa satisfacţie de a avea o carieră literară coerentă mulţi ani înainte de a ajunge la capătul vieţii", a spus Martin.

Garcia Marquez a vorbit extrem de deschis, în trecut, despre presiunile la care a fost supus ca scriitor. În decembrie, el a declarat, pentru fanii veniţi la târgul de carte din Guadalajara, că scrisul l-a epuizat. "Este multă muncă pentru mine să scriu o carte", a spus el.

El a recunoscut anterior că 2005 "a fost primul an din viaţă în care nu a scris nici măcar un singur rând". "Cu experienţa mea, aş fi putut scrie un nou roman fără niciun fel de probleme, însă cititorii şi-ar fi dat seama că nu am pus suflet", a spus el.

El a primit premiul Nobel pentru literatură în 1982.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici