George "Funky" Brown, membru co-fondator şi baterist al trupei Kool & the Gang, a murit la 74 de ani

  • George "Funky" Brown, toboşar şi co-fondator al formaţiei Kool & the Gang, s-a stins la vârsta de 74 de ani în urma unei lupte cu cancerul, lăsând în urmă o contribuţie semnificativă în industria muzicală.
  • Muzica sa distinctivă, inclusiv hiturile "Ladies Night", "Fresh" şi "Celebration", a fost sursă de inspiraţie pentru generaţii de artişti, iar retragerea sa din turneul din acest an marchează încheierea unei cariere remarcabile.
186 afișări
Imaginea articolului George "Funky" Brown, membru co-fondator şi baterist al trupei Kool & the Gang, a murit la 74 de ani

Sursa foto: facebook.com/georgebrownkg

George "Funky" Brown, membru co-fondator şi toboşar al celebrei formaţii Kool & the Gang, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 74 de ani, la Los Angeles, în urma unei lupte cu cancerul. Vestea a fost confirmată de publicistul formaţiei, Jerry Digney, scrie CNN.

Înfiinţată în 1969, Kool & the Gang a devenit cunoscută pentru hituri precum "Ladies Night", "Fresh", "Celebration" şi "Jungle Boogie," iar George Brown a fost unul dintre co-autorii acestor piese iconice.

George "Funky" Brown, al cărui sunet distinct al tobelor a fost intens samplat de artişti precum Beastie Boys şi Madonna, a fost în turneu cu formaţia, până la retragerea sa în luna august a acestui an.

În acest an, artistul şi-a lansat şi memoriile "Too Hot: Kool & The Gang And Me", oferind o privire asupra carierei sale remarcabile.

George Brown lasă în urmă o moştenire muzicală impresionantă, o soţie, Hanh Brown şi cinci fii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici