Goethe este "cea mai importantă personalitate germană din toate timpurile"

Scriitorul şi omul de ştiinţă Johann Wolfgang von Goethe a fost desemnat "cea mai importantă personalitate germană din toate timpurile", devansându-i pe cancelarul Konrad Adenauer şi pe fizicianul Albert Einstein, într-un sondaj dat publicităţii sâmbătă.

7073 afișări
Imaginea articolului Goethe este "cea mai importantă personalitate germană din toate timpurile"

Johann Wolfgang von Goethe (Imagine: www.wikipedia.org)

Una dintre cele mai importante personalităţi ale culturii universale, Johann Wolfgang von Goethe (28 august 1749 - 22 martie 1832) a fost înnobilat în anul 1782.

Autorul operei "Faust" şi al volumului "Suferinţele tânărului Werther/ Die Leiden des jungen Werthers" a fost citat ca fiind "cea mai importantă personalitate germană din toate timpurile" de către germanii chestionaţi într-un sondaj realizat de către institutul Forsa, pentru cotidianul Bild. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de circa 2.000 de persoane din Germania.

Cunoscutul om de cultură i-a devansat pe Konrad Adenauer, primul cancelar al Republicii Federale Germania de după cel de-Al Doilea Război Mondial, şi pe Albert Einstein, autorul teoriei relativităţii.

Singurele personalităţi aflate încă în viaţă, citate în acest sondaj, sunt "cancelarul reunificării" Helmut Kohl (care s-a situat pe locul al cincilea), aflat la putere din 1982 până în 1998, şi fostul şef al guvernării social-democrate, Helmut Schmidt (pe locul al şaptelea) care a condus Germania între anii 1974 - 1982.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici