Google ar putea digitaliza imagini cu New York-ul anilor '30

Primăria oraşului New York doreşte să semneze un parteneriat cu Google, pentru digitalizarea a circa 90.000 de imagini ale oraşului, realizate pe film de 35 de milimetri, începând cu anii '30, în scopuri urbanistice, informează ediţia electronică a New York Times.

284 afișări
Imaginea articolului Google ar putea digitaliza imagini cu New York-ul anilor '30

Google ar putea digitaliza imagini cu New York-ul anilor '30

Fotografiile, o parte alb-negru, o parte color, care ar putea fi digitalizate au fost realizate începând cu anii '30 şi până în anii '80, în scopuri urbanistice. Aceste fotografii au fost scoase la vânzare de acum 20 de ani, dar departamentul de arhivă al primăriei New York a decis recent să le promoveze mai agresiv.

"Să vindem mai multe fotografii. Asta încercăm să realizăm", a decarat Brian G. Andersson, reprezentant al primăriei.

În prezent, singura modalitate de a vedea aceste fotografii înainte de a le achiziţiona, este de a face o vizită la arhiva municipală a oraşului şi de a studia microfilmele.

Dacă primăria ar încheia un acord cu Google, compania ar urma să plătească 50.000 de dolari, costul digitalizării celor 90.000 de imagini, obţinând în schimb permisiunea de a utiliza o parte din ele în cadrul serviciului Google Maps, pentru o perioadă de un an.

Propunerea de parteneriat va fi analizată, miercuri, de o comisie de specialitate, înainte de a fi iniţiate negocierile oficiale. Primăria din New York a fost deja criticată pentru decizia sa de a încheia direct un contract cu Google în loc să realizeze o licitaţie formală, la care să participe şi alte companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici