Google îl omagiază pe scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, la 112 ani de la naşterea sa

Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a-l omagia pe Jorge Luis Borges, la împlinirea a 112 de ani de la naşterea celebrului romancier şi poet argentinian.

299 afișări
Imaginea articolului Google îl omagiază pe scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, la 112 ani de la naşterea sa

Google îl omagiază pe scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, la 112 ani de la naşterea sa

Jorge Luis Borges s-a născut la Buenos Aires, în Argentina, pe 24 august 1899, şi este considerat unul dintre cei mai mari scriitori din secolul al XX-lea. Printre operele sale cele mai cunoscute se află romane şi eseuri, precum "Istoria universală a infamiei", "Istoria eternităţii", "Ficţiuni", "Cartea de nisip", dar şi volume de poezie precum "Cuaderno San Martín".

Romancier, poet, eseist, Jorge Luis Borges este faimos pentru povestirile sale fantastice, în care a combinat cu măiestrie idei filosofice şi metafizice cu temele clasice ale fantasticului (dublul, realitatea paralelă a visului, cărţile misterioase şi vrăjite, salturile în timp). Adjectivul "borgezian" defineşte concepţia despre viaţă ca poveste ("fiction"), ca minciună, ca operă contrafăcută, dată drept adevărată - ca în faimoasele sale recenzii de cărţi imaginare.

În logoul Google de miercuri internauţii pot recunoaşte imaginea celebrului scriitor argentinian sprijinindu-se în binecunoscutul său baston. Prima literă "G" este un arc de cerc, urmată de un edificiu ce reprezintă litera "O", urmat apoi de un alt "O" sub forma unui pod. A doua literă "G" din logoul Google - o clădire - are drept codiţă bastonul lui Borges, iar imaginea scriitorului este inclusă în litera "L", urmată de litera "E". Acest decor a fost inspirat de lucrările sale literare. Cei care sunt familiarizaţi cu romanele scriitorului argentinian pot recunoaşte câteva peisaje literare elaborate de acest scriitor argentinian.

Jorge Luis Borges, deşi a fost propus aproape în fiecare an, timp de peste trei decenii, la premiul Nobel pentru literatură, nu a reuşit niciodată să îl obţină.

Borges a murit pe 14 iunie 1986 la Geneva, în Elveţia, la vârsta de 86 de ani.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici