Google îl omagiază pe trompetistul Dizzy Gillespie printr-un logo special

Google şi-a modificat, joi, logoul de pe pagina principală pentru a-l omagia pe trompetistul Dizzy Gillespie, unul dintre artiştii care au contribuit substanţial la dezvoltarea genului muzical bebop şi la popularizarea jazz-ului modern.

131 afișări
Imaginea articolului Google îl omagiază pe trompetistul Dizzy Gillespie printr-un logo special

Google îl omagiază pe trompetistul Dizzy Gillespie printr-un logo special

În noul logo afişat de Google, litera "G" a fost înlocuită cu imaginea stilizată a trompetistului, în timp ce celelalte litere formează un decor ce aminteşte de cluburile de jazz americane din anii '70. Prin noul logo, Google marchează 93 de ani de la naşterea artistului.

John Birks "Dizzy" Gillespie a fost un renumit trompetist şi compozitor american de jazz. Împreună cu o altă legendă, Charlie Parker, a jucat un rol important în jazz-ul modern. A influenţat, la rândul său, mulţi alţi muzicieni precum trompetiştii Miles Davis, Arturo Sandoval, Fats Navarro, Lee Morgan, Jon Faddis sau Chuck Mangione.

Totodată, Dizzy Gillespie este unul din fondatorii stilului afro-cuban jazz. A câştigat două premii Grammy: în 1975 pentru "Best Jazz Performance" şi în 1991 pentru "Best Large Jazz Ensemble Performance". Gillespie a murit de cancer pancreatic în 1993, marcând sfârşitul carierei unuia dintre cei mai mari contribuitori la jazz-ului modern.

Google îşi modifică logoul pentru a marca diferite evenimente speciale din istoria şi cultura universală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici