Google şi-a modificat logoul pentru a celebra 226 de ani de la naşterea lui John James Audubon

Google celebrează 226 de ani de la naşterea naturalistului şi pictorului franco-american John James Audubon, printr-un logo special, care prezintă câteva specii de păsări originare din America de Nord.

51 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a celebra 226 de ani de la naşterea lui John James Audubon

Google şi-a modificat logoul pentru a celebra 226 de ani de la naşterea lui John James Audubon

Google a folosit imagini cu desenele realizate de acest pionier al ornitologiei din secolul al XIX-lea pentru a marca cea de-a 226-a aniversare a acestuia.

Păsări de pradă, păsări cântătoare şi o bufniţă au înlocuit celebrele litere care alcătuit logoul Google.

Fiul proprietarului unei plantaţii de trestie de zahăr din Haiti, Jean-Jacques Audubon a emigrat în America la începutul secolului al XIX-lea şi devenit celebru pentru pasiunea cu care studia şi picta speciile de păsări de pe continentul nord-american.

De altfel, el a declarat la un moment dat că şi-a stabilit obiectivul de a picta toate speciile de păsări din America de Nord cu o precizie şi o atenţie la detalii nemaiîntâlnite până atunci.

Un vânător iscusit, a primit porecla "The American Woodsman" (Omul din pădure american) în Europa, reprezentând pentru mulţi întruchiparea spiritului naţional american.

Născut pe 26 aprilie 1785 pe plantaţia de trestie de zahăr a tatălui său din colonia franceză Saint-Domingue, tânărul Jean-Jacques Audubon s-a mutat în Franţa cu puţin timp înainte de izbucnirea Revoluţiei franceze şi a crescut în Hexagon, în apropiere de Nantes.

În 1803, tatăl său l-a trimis în Statele Unite, unde şi-a schimbat numele în John James Audubon şi a început să studieze şi să picteze fauna din această ţară, vânzându-şi tablourile pe teritoriul american dar şi în străinătate.

În anii 1820 a organizat o expoziţie cu operele sale în Marea Britanie care s-a bucurat de un succes deosebit. Acest turneu european i-a permis să strângă banii de care avea nevoie pentru a publica volumul "Birds of America", o operă de dimensiuni monumentale, în care sunt descrise în cele mai mici detalii aproape 500 de specii de păsări.

Numele său a fost citat de Charles Darwin în volumul "Originea Speciilor" dar şi în numeroase alte lucrări ştiinţifice ulterioare.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici