Guvern: Licenţa frecvenţelor radio pentru programele publice de radiodifuziune, extinsă până la 2025

Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de ordonanţă care extinde, de la 31 august 2019 la 31 decembrie 2025, perioada de valabilitate a licenţei de utilizare a frecvenţelor radio pentru transmiterea terestră a programelor publice de radiodifuziune.

132 afișări
Imaginea articolului Guvern: Licenţa frecvenţelor radio pentru programele publice de radiodifuziune, extinsă până la 2025

Guvern: Licenţa frecvenţelor radio pentru programele publice de radiodifuziune, extinsă până la 2025

„Prin acest proiect de ordonanţă se extinde perioada de valabilitate a licenţei de utilizare a frecvenţelor radio pentru transmiterea terestră a programelor publice de radiodifuziune în benzile de unde lungi (148,5 – 283,5 kHz), unde medii (526,5 1606,5 kHz), unde scurte (2,3 – 26,1 MHz) şi unde ultrascurte (88-108 MHz), de la data de 31.08.2019 (stabilită prin aliniatul 2 al articolului unic al Ordonanţei Guvernului nr. 21/2016), până la data de 31.12.2025, motivată de necesitatea de a nu apărea sincope în difuzarea terestră a programelor publice de radiodifuziune, inclusiv pentru românii din afara graniţelor României”, arată nota de fundamentare a actul normativ adoptat, miercuri, de Guvern.

Modificarea a fost adoptată printr-o ordonanţă privind prorogarea unui termen prevăzut în OUG 18/2015 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru asigurarea tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia la nivel naţional, cu modificările şi completările ulterioare.

Taguri:
guvern,
radio,
licenţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici