Huawei a lansat primul smartwatch al companiei, operat de sistemul Android

Producătorul chinez de echipamente de telecomnicaţii Huawei a lansat duminică, la Mobile World Congress de la Barcelona, primul smartwatch al companiei, cu o formă rotundă şi compatibil cu smartphone-urile operate de sistemul Android.

699 afișări
Imaginea articolului Huawei a lansat primul smartwatch al companiei, operat de sistemul Android

Huawei a lansat primul smartwatch al companiei, operat de sistemul Android (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul ceas inteligent este disponibil în versiunile clasică, business şi sport.

Compania sud-coreeană LG Electronics a lansat la rândul ei, tot duminică, un smartwatch cu formă rotundă.

Ambele companii au urmat exemplul Motorola, companie apreciată pentru faptul că a oferit o alternativă care ţine mai mult cont de modă, faţă de zecile de smartwatch-uri voluminoase, în formă pătrată, care au caracterizat prima generaţie a acestor dispozitive.

Livrările de echipamente electronice purtabile vor creşte cu 158% în acest an, la 75 de milioane de unităţi, iar până în 2018 vor ajunge să fie utilizate aproape 350 de milioane de astfel de dispozitive, potrivit estimărilor analiştilor CCS Insight.

Ceasul Huawei are un diametru de 42 de mm, uşor mai mare comparativ cu modelul Motorola, numit Moto 360.

Prin conectarea smartwatch-ului Huawei cu un smartphone operat de Android, utilizatorii pot primi mesaje text, email-uri, sau alerte privind apelurile telefonice. Noul ceas nu este, aşa cum sperau analiştii, un dispozitiv care să opereze separat de un smarphone, utilizând propriul card SIM.

Thomas Husson, analist la Forrester, consideră că nu este relevant dacă un smartwatch sau alt dispozitiv care poate fi purtat de consumatori funcţionează independent de un telefon.

"Smartwatch-urile vor completa, nu înlocui smartphone-urile pentru cel puţin următorii doi-trei ani", a spus analistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici