Irina Margareta Nistor: Liviu Ciulei ne-a dăruit cel mai bun film românesc al tuturor timpurilor

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat pentru MEDIAFAX că regretă moartea regizorului Liviu Ciulei, care, în opinia sa, "a dăruit cel mai bun film românesc al tuturor timpurilor- «Pădurea spânzuraţilor»".

881 afișări
Imaginea articolului Irina Margareta Nistor: Liviu Ciulei ne-a dăruit cel mai bun film românesc al tuturor timpurilor

Irina Margareta Nistor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Fireşte că îmi pare nespus de rău. Deşi e creatorul a doar trei filme, cred că ne-a dăruit cel mai bun film românesc al tuturor timpurilor - «Pădurea spânzuraţilor»", a declarat Nistor.

Ea a mai precizat că Ciulei era "un om complex", pasionat de teatru, film, decoruri, interesat mereu de ceea ce se întâmpla în jurul lui.

"Cred că e şi un model de comportament. A fost mereu modest, deşi era atât de mare. Era mereu interesat de ceea ce se întâmplă şi îi plăcea să aibă o mirare când cineva îi spunea cât de impresionat a fost de arta lui", a mai spus Irina Margareta Nistor.

"Tot speram că va fi nemuritor", a adăugat ea.

Regizorul Liviu Ciulei a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 88 de ani, în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici