"J'ai tue ma mère", marele câştigător al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs

Pelicula "J'ai tue ma mère" a canadianului Xavier Dolan a câştigat trei dintre cele patru premii ale secţiunii Quinzaine des Réalisateurs din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (13-24 mai), informează Variety.com

45 afișări
Imaginea articolului "J'ai tue ma mère", marele câştigător al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs

"J'ai tue ma mère", marele câştigător al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs

"J'ai tue ma mère" este o comedie care prezintă conflictele dintre mamă şi fiu. Pelicula a câştigat trei premii: "Art Cinema", "Regard Jeunes 2009" şi distincţia acordată de La Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD).

Premiul Europa Cinemas Label a revenit docu-ficţiunii australiene "La Pivellina," de Tizza Covi şi Rainer Frimmel."La Pivellina" spune povestea unui copil de doi ani abandonat, decoperit de un circar şomer.

"J'ai tue ma mère" a făcut furori în secţiunea paralelă de la Cannes nu în ultimul rând datorită talentului precoce al regizorului. În vârstă de doar 20 de ani, Xavier Dolan a regizat şi a produs pelicula câştigătoare.

Premiul SFR, pentru cel mai curajos scurmetraj francez, a fost adjudecat de Mikhael Hers, pentru "Montparnasse".

"J'ai tue ma mère"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici