John Dilworth: Prin personajele mele vreau să râd de mine, să mă expun, să abandonez modestia (Video)

Animatorul american John Dilworth, celebrul creator al lui "Courage The Cowardly Dog", care a susţinut, duminică, o prelegere în cadrul festivalului Anim'est, a mărturisit că personajele create de el exprimă diferite aspecte ale personalităţii sale, el fiind într-o continuă căutare a libertăţii.

26 afișări
Imaginea articolului John Dilworth: Prin personajele mele vreau să râd de mine, să mă expun, să abandonez modestia (Video)

John Dilworth: Prin personajele mele vreau să râd de mine, să mă expun, să abandonez modestia

Holul cinematografului Scala era arhiplin de admiratori ai lui Dilworth la 20.30, ora anunţată a prelegerii pe care artistul urma să o susţină, "How Animation Can Free the Subconscious Mind".

Evenimentul al cărui erou a fost Dilworth a semănat foarte mult cu o prelegere la o universitate. Aşezat la un birou acoperit cu afişe ale festivalului, Dilworth a vorbit despre modul în care îşi crează personajele şi a proiectat câteva filmuleţe realizate de el, dezvăluind aspecte necunoscute ale acestora.

"Prelegerea mea se adresează mai ales studenţilor. Să ridice mâna cei care sunt studenţi în sală", a spus Dilworth. Spectatorii au ascultat cuminţi. "Acum să ridice mâna cei care nu sunt studenţi", a adăugat artistul.

"Şi acum...ăsta este newyorkezul paranoic din mine... să ridice mâna cei care sunt poliţişti sub acoperire", a glumit animatorul. "În prelegerea aceasta vreau să vă vorbesc despre cum puteţi să deveniţi animatori mai buni. S-ar putea ca discuţia să fie plictisitoare pe alocuri, dar să ştiţi că sub scaunele dumneavoastră sunt roşii pe care puteţi să le folosiţi oricând".

Dilworth a calificat lumea animaţiei din România ca fiind "la o răscruce". "Trebuie să redescoperiţi animaţia, ca artişti", a spus el.

Artistul american a mărturisit că a început să realizeze animaţii din instinct. "Într-o zi, telefonul a sunat... era Dumnezeu care voia să mă angajeze ca animator. Pentru că salariul nu era prea grozav, am refuzat. De atunci plătesc pentru asta", a spus Dilworth, care a subliniat faptul că toate personajele sale au fost create instinctiv, fără un scenariu sau o intenţie anume.

Astfel, artistul a prezentat o parte din "fauna" filmelor sale: "o pisică nihilistă, un câine pasiv-agresiv şi o pasăre obsesiv-compulsivă". "Aţi putea spune că aceştia sunt oamenii alături de care trăiţi şi lucraţi în fiecare zi", a adăugat el.

Animatorul a prezentat apoi filmuleţul "The Dirty Birdy", în care o pasăre fără ruşine, neştiind să îşi exprime dragostea faţă de o pisică dintr-un copac, o agasează la nesfârşit.

"Povestea asta s-a născut dintr-o dată, fără niciun scenariu...totul a pornit de la imaginea unei pisici într-un copac". Creatorul "The Dirty Birdy" a prezentat şi motivele din spatele pasiunii sale pentru păsări. "Sunt animale care îşi fac nevoile pe noi şi noi continuăm să le hrănim", a precizat Dilworth.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici