"Katalin Varga", prezentat la Festivalul de Film de la Karlovy Vary - VIDEO

Lungmetrajul "Katalin Varga", în regia lui Peter Strickland, al cărui coproducător român este Libra Film, va fi prezentat în secţiunea "Horizons", în cadrul celei de-a 44-a ediţii a Festivalului de Film Karlovy Vary, care are loc în perioada 3 - 11 iulie, în Cehia, informează site-ul festivalului.

23 afișări
Imaginea articolului "Katalin Varga", prezentat la Festivalul de Film de la Karlovy Vary - VIDEO

Regizorul Peter Strickland şi actorii Hilda Péter şi Tibor Pálffy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Horizons" este o secţiune dedicată producţiilor recente din cinematografia mondială.

Cu acţiunea plasată undeva în Transilvania, "Katalin Varga" spune povestea unei femei care a fost violată şi, după ani, merge împreună cu fiul său (născut în urma respectivului viol) să se răzbune. În film joacă doi actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj - Hilda Péter şi Tibor Pálffy.

Filmul, cu o imagine remarcabilă, prezintă peisaje idilice ale Transilvaniei, pe fundalul cărora se desfăşoară o dramă ce capătă, pe alocuri, accente horror.

Drepturile de distribuţie pentru "Katalin Varga", distins cu Leul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, pentru cel mai bun sunet, au fost vândute în mai multe teritorii, printre care Marea Britanie şi Franţa. În România, cel mai probabil, filmul va intra în cinematografe în septembrie, potrivit producătorilor români.

Totodată, în cadrul Festivalului de la Karlovy Vary, actorul, regizorul şi producătorul John Malkovich va primi distincţia Crystal Globe, pentru contribuţia remarcabilă la cinematografia mondială. În plus, vor fi prezentate două filme ale acestuia, care nu au mai fost proiectate până acum în Cehia - "În paşi de dans/ The Dancers Upstairs", debutul său ca regizor în cinema, şi documentarul "Which Way Home", pe care l-a produs.

Organizatorii festivalului au anunţat că vor sponsoriza festivalul Mental Power Prague Film, care promovează filme despre şi cu persoane cu dizabilităţi, trei dintre acestea urmând să fie prezentate în cadrul festivalului.

În plus, va fi lansată expoziţia comemorativă a 20 de ani de la Revoluţia de Catifea din 1989.

De asemenea, în festival vor fi prezentate filme câştigătoare în Festivalul de Film de la Locarno sau Festivalul de Film de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici