"La drumul mare", de Gabriel Sârbu, premiat la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers

Scurtmetrajul "La drumul mare", în regia lui Gabriel Sârbu, a primit Premiul publicului şi Premiul special al juriului, în valoare totală de 3.000 de euro, la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului de Film Premiers Plans de la Angers, potrivit site-ului Festivalului.

52 afișări
Imaginea articolului "La drumul mare", de Gabriel Sârbu, premiat la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers

"La drumul mare", de Gabriel Sârbu, premiat la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers

Festivalul Premiers Plans de la Angers (18 - 27 ianuarie) a acordat, la secţiunea scurtmetraj, patru premii, în valoare totală de 6.500 de euro - Marele premiu al juriului - 1.500 de euro, Premiul publicului - 1.500 de euro, Premiul special al juriului - 1.500 de euro şi Premiul ARTE - 2.000 de euro.

Marele premiu al juriului şi Premiul ARTE au fost acordate filmului "Turelem" al regizorului maghiar László Nemes Jeles.

În cadrul festivalului au mai fost distinse producţii din Ungaria, Rusia, Polonia şi Estonia, fiind acordate premii în valoare totală de 200.000 de euro. Ediţia de anul acesta a fost dedicată actriţei Jeanne Moreau.

"La drumul mare", care are o durată de 20 de minute, spune o întâmplare din timpul unui ambuteiaj, când un tânăr agresează o femeie aflată la volanul unei maşini şi încearcă să-i fure rucsacul. Apropierea unei maşini de poliţie îl găseşte pe hoţ în maşina femeii.

Scurtmetrajul a beneficiat, în 2005, şi de o finanţare din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Gabriel Sârbu, regizorul filmului, s-a născut în 1970, la Bucureşti. În 1990, se mută în Israel, unde începe să studieze montajul. După ce se întoarce în România, în 1996, urmează cursuri de cinema, până în 2000. Filmul său de absolvire, "Invitaţie la masă", a câştigat numeroase distincţii internaţionale, precum premiul pentru cea mai bună şcoală de film, la Festivalul Internaţional de Film Karlovy Vary, premiul pentru cel mai bun program de şcoală, la Festivalurile de la Montpellier, Cottbus, Berlin şi Palm Spings. În prezent, este profesor-asistent la Universitatea Naţională de Arte Teatrale şi Cinematografie (UNATC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici