La mai bine de 2000 de ani după ce a fost exilat, poetul Ovidiu a fost reabilitat de Roma

La 2000 de ani după ce s-a stins din viaţă neconsolat, la ţărmul unei mări străine, Ovidiu a fost reabilitat, recent, printr-o Hotărâre a Consiliului Municipal din Roma, ca o reparaţie a prejudiciului grav adus poetului acum două milenii.

469 afișări
Imaginea articolului La mai bine de 2000 de ani după ce a fost exilat, poetul Ovidiu a fost reabilitat de Roma

La mai bine de 2000 de ani după ce a fost exilat, poetul Ovidiu a fost reabilitat de Roma

Publius Ovidius Naso – poetul Ovidiu – a trăit între anii 43 î.Hr. şi 17 (18?) d. Hr. şi este considerat unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai literaturii latine, alături de Horaţiu şi Virgiliu.

În anul 8 d.Hr., din ordinul împăratului Augustus, Ovidiu a fost exilat la Tomis (astăzi Constanţa) fără a i se mai permite niciodată, în pofida demersurilor pe care le-a întreprins, să se întoarcă la Roma.

Motivul exilului este încă şi astăzi învăluit în mister – se pare că ar fi fost vorba despre "carmen et error", o poezie şi o greşeală. Dar nimeni nu a putut stabili nici care ar fi fost poezia încriminată, nici care va fi fost greşeala comisă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici