Maeştrii ai jazzului, în "Five Peace Band", la Bucureşti

Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett şi Vinnie Colaiuta vor susţine un concert la Bucureşti, pe 26 octombrie.

63 afișări
Imaginea articolului Maeştrii ai jazzului, în "Five Peace Band", la Bucureşti

Maeştrii ai jazzului, în "Five Peace Band", la Bucureşti

Potrivit Bilete.ro, cei cinci artişti vor prezenta show-ul "Five Peace Band". Preţul biletelor la spectacol urmează a fi anunţat ulterior.

John McLaughlin este un chitarist britanic de jazz fusion, care de curând a susţinut un concert la Bucureşti, cu sala arhiplină. El s-a făcut remarcat în anii '60, în formaţiile de jazz-fusion ale lui Miles Davis. McLaughlin este privit de mulţi ca fiind unul dintre cei mai talentaţi chitarişti, din punct de vedere tehnic, al tuturor timpurilor, reuşind să stăpânească o foarte largă gamă de stiluri şi genuri.

De asemenea, şi celebrul pianist de jazz Chick Corea a mai susţinut concerte la Bucureşti. Multiplu premiat Grammy, Armando Anthony "Chick" Corea a fost unul dintre fondatorii curentului electric fusion.

Christian McBride (născut pe 31 mai 1972, la Philadelphia, Pennsylvania) este un basist de jazz. Tatăl său, Lee Smith, şi unchiul său, Howard Cooper, cunoscuţi basişti, i-au fost mentori lui McBride. În comunitatea cântăreţilor de jazz, el este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni basişti ai generaţiei sale.

Kenny Garrett este un saxofonist şi flautist american post bop jazz. Născut în Detroit, Michigan, pe 9 octombrie, 1960, el şi-a lansat cariera când s-a alăturat Orchestrei Duke Ellington, în 1978.

Cariera sa include numeroase nominalizări la premiile Grammy, precum şi colaborări cu nume precum Miles Davis, Freddie Hubbard, Woody Shaw, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Marcus Miller, Herbie Hancock, Bobby Hutcherson, Ron Carter, Elvin Jones şi Mulgrew Miller.

Vincent Colaiuta, născut pe 5 februarie 1956, este un foarte apreciat baterist, care de-a lungul timpului a colaborat cu Frank Zappa, Gino Vannelli, Joni Mitchell, Sandy & Junior, Clannad, Wang Chung, Chaka Khan şi Jeff Beck. De asemenea, el a apărut şi alături de interpreţi de jazz ca Herbie Hancock, Jimmy Haslip, Quincy Jones etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici