Maria Răducanu concertează la Varşovia

Cântăreaţa de jazz Maria Răducanu va susţine, joi, un concert la Varşovia, alături de chitaristul suedez Krister Jonsson şi contrabasistul german Chris Dahlgren.

17 afișări
Imaginea articolului Maria Răducanu concertează la Varşovia

Maria Răducanu concertează la Varşovia (Imagine: Mediafax Foto)

Cei trei artişti vor concerta la cunoscutul Club Tygmont din Varşovia, într-un eveniment organizat de Institutul Cultural Român din Varşovia.

Maria Răducanu este una dintre cele mai cunoscute soliste de jazz din România. Suprinzătoare în ce priveşte opţiunile de repertoriu, din care nu lipsesc piesele clasice, prelucrările după forme muzicale tradiţionale şi colindele, s-a impus ca un artist care caută în muzică esenţele originare.

Clubul Tygmont din Varşovia a fost deschis în 2001 şi a devenit rapid o importantă scenă de promovare a jazz-ului de bună calitate. Primul concert găzduit aici a fost cel al lui Jerzy Duduś Matuszkiewicz, fondatorul primei trupe poloneze de jazz de după război, Melomanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici