Mihaela Rădulescu, somată de CNA

CNA a somat public, marţi, postul Antena 1 pentru emisiunea "Duminica în familie", difuzată în 22 februarie şi prezentată de Mihaela Rădulescu, în care s-a făcut reclamă unui centru Spa care urma să se deschidă într-un hotel din Bucureşti, încălcându-se prevederile legislaţiei audiovizuale.

160 afișări
Imaginea articolului Mihaela Rădulescu, somată de CNA

Mihaela Rădulescu, somată de CNA

CNA a analizat în şedinţa de marţi emisiunea "Duminica în familie", difuzată în 22 februarie, în intervalul 15.29-18.32, în direct, de postul Antena 1. Emisiunea a fost prezentată de Mihaela Rădulescu şi s-a desfăşurat la un hotel din Capitală, deţinut de fraţii Ionuţ şi Dragoş Negoiţă.

La începutul şi la sfârşitul emisiunii, Mihaela Rădulescu a prezentat sponsorii emisiunii, printre care s-au numărat hotelul fraţilor Negoiţă, o firmă de protecţie şi pază, un serviciu de ambulanţă privat şi un centru comercial, potrivit CNA.

Astfel, în emisiune au fost prezentate două reportaje, unul cu o durată de 111 secunde pentru centrul comercial şi un alt reportaj, cu o durată de 145 de secunde, în care a fost prezentată povestea de succes a fraţilor Negoiţă. Totodată, în emisiune a fost prezentă şi Carmen Negoiţă, soţia lui Ionuţ Negoiţă, care a vorbit despre un centru Spa care urma să se deschidă în cadrul hotelui, mai spune CNA.

"Se fac referiri destul de clar la serviciile acestui hotel", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA. El a propus somarea publică a postului Antena 1, recomandând "mai multă atenţie" în astfel de cazuri.

"Acel centru nu fusese deschis. Aceasta este informaţia. Prezintă o machetă, nu prezintă nişte produse. Nu am văzut niciun îndemn «cumpăraţi că sunt mai bune decât în altă parte»", a spus Cristina Bachmeier, reprezentanta trustului Intact.

"Ea (Mihaela Rădulescu, nr.) a prezentat un centru care urmează să se deschidă. Ce putea să prezinte? A prezentat o poveste de familie. Nu scrie nicăieri că într-o emisiune nu poţi să prezinţi activitatea sponsorului", a spus Mihai Mălaimare, care a propus trimiterea unei scrisori de atenţionare postului Antena 1. Cu toate acestea, şase dintre membrii CNA au votat pentru somarea publică a televiziunii.

Potrivit CNA, postul Antena 1 a încălcat art. 102, alin. 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "emisiunile sponsorizate nu trebuie să incite la vânzarea, cumpărarea sau închirierea produselor ori serviciilor sponsorului sau ale unui terţ, în special prin referiri promoţionale ori de natură comercială la aceste produse sau servicii, făcute în timpul respectivelor emisiuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici