Ministrul Culturii a înmânat premiile "Alexandru Paleologu", la Târgul Gaudeamus

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a înmânat, sâmbătă, premiile "Alexandru Paleologu" şi "Ars Amandi", sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus (25-29 noiembrie).

217 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii a înmânat premiile "Alexandru Paleologu", la Târgul Gaudeamus

Ministrul Culturii a înmânat premiile "Alexandru Paleologu", la Târgul Gaudeamus (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

Tema concursului de eseuri "Alexandru Paleologu" de anul acesta a fost "Problema mea".

O primă selecţie a lucrărilor înscrise în concurs a fost realizată de către echipa Fundaţiei Delta. Zece lucrări au fost selectate pentru a fi prezentate juriului format din Neagu Djuvara, Barbu Cioculescu, Theodor Paleologu, Mircea Cucu şi Viorel Zaicu.

În urma deliberărilor, juriul a hotarât acordarea Bursei "Alexandru Paleologu" în valoare de 1.000 de euro lui Iulian Curuia, pentru eseul intitulat "Eu mizantropul şi eu angajatul". De asemenea, juriul a mai acordat menţiuni speciale următorilor participanţi: Adrian Grama, Ion Mischevca, Oana Turmei şi Ionela-Gabriela Bădică.

Şi la concurtul "Ars Amandi", o primă selecţie a lucrărilor înscrise în concurs a fost realizată de către echipa fundaţiei. Dintre lucrările care au îndeplinit condiţiile de participare, treisprezece texte au fost selectate şi distribuite membrilor juriului - Costică Brădăţan, Gabriela Dragnea Horvath, Liviu Antonesei, Adrian Niţă, Mona Mamulea şi Dorin-Liviu Bîtfoi - spre a fi evaluate.

În urma deliberărilor, juriul a decis acordarea Bursei "Ars Amandi", în valoare de 1.000 de euro, Medeei Iancu, pentru lucrarea "Cel mai simplu text".

Au primit menţiuni din partea juriului Flavia Jurcă, Ionela Gabriela Bădică, Alexandru Victor Vlad şi Adrian Grigore.

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, aflat la ediţia a XVI-a, se desfăşoară de miercuri până duminică, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Capitală. Evenimentul, în prezent un punct de reper al pieţei de carte din România, a fost iniţiat şi este organizat anual, din 1994, de Radio România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici