Mircea Badea, amendat de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat marţi Antena 3 cu 2.500 lei pentru acuze pe care Mircea Badea le-a adus Poliţiei Rutiere Române în emisiunea „În gura presei” din 22 iulie.

42 afișări
Imaginea articolului Mircea Badea, amendat de CNA

Mircea Badea, amendat de CNA

Mircea Badea adus jigniri şi injurii la adresa angajaţilor Poliţiei Rutiere Române, în urma unor neînţelegeri pe care le-a avut cu un angajat al Poliţiei Rutiere, încălcând astfel articolul 42.1 şi 42.2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care face referire la dreptul la propria imagine.

Moderatorul face afirmaţii precum: „Toţi imbecilii pământului s-au făcut miliţieni” şi se adreseaza poliţistului cu care a purtat discuţii cu apelativele „porc gras", "bilă de puroi”.

Într-o altă emisiune "În gura presei", difuzată în data de 25 iulie, Mircea Badea face public numele poliţistului.

"Mircea Badea relatează pe un post ca Antena 1 faptul că a ultragiat un poliţist in exercitiul funcţiunii, plus insulte adresate unei alte persoane, plus instigarea la violenţă, cu «pumul», «un cap în gură»", a sesizat Dan Grigore, membru CNA.

"În ultimii ani, el (Mircea Badea, n.r.) îşi permite exagerat de mult, la adresa tuturor, orice fel de personaje ar fi", a spus şi Constantin Duţu, membru CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici