Mircea Cărtărescu şi Anamaria Marinca, la Seara de literatură europeană de la Londra

Scriitorul Mircea Cărtărescu şi actriţa Anamaria Marinca participă, pe 13 mai, la Seara de literatură europeană de la Londra, alături de autori din Cehia, Italia, Franţa, Ungaria şi Polonia, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Marii Britanii.

102 afișări
Imaginea articolului Mircea Cărtărescu şi Anamaria Marinca, la Seara de literatură europeană de la Londra

Mircea Cărtărescu (Imagine: Mediafax Foto)

Seara de literatură europeană de la Londra va avea loc pe 13 mai, la British Library Conference Centre, evenimentul fiind organizat de reţeaua institutelor culturale europene EUNIC din capitala Marii Britanii.

Evenimente similare, de celebrare a literaturii europene, au loc simultan, pe 13 mai, în mai multe capitale de pe continent.

La Londra, scriitorii vor citi fragmente din volumele lor şi vor participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu participare a publicului.

Astfel, Mircea Cărtărescu şi Anamaria Marinca vor citi povestirea "Irish Cream" din bestseller-ul "De ce iubim femeile".

Volumul semnat de Mircea Cărtărescu este o culegere de povestiri scurte despre eternul război între sexe. În România, s-au vândut peste 150.000 de exemplare ale cărţii, care a mai fost publicată şi în Franţa şi Spania şi care urmează să apară în Polonia şi Portugalia.

Seara va fi moderată de Rosie Goldsmith, jurnalistă specializată în artă şi relaţii internaţionale, care a lucrat 20 de ani pentru postul de televiziune BBC.

Participarea lui Mircea Cărtărescu şi a Anamariei Marinca la Seara de literatură europeană este sprijinită de Institutul Cultural Român din Londra.

Scriitorul Mircea Cărtărescu va mai susţine o lectură, din volumul său de povestiri "Nostalgia", pe 12 mai, la Universitatea Cambridge, unde se va întâlni cu studenţi, profesori şi iubitori de literatură.

Profesorul Ian Fairley, traducătorul cărţilor lui Paul Celan în Marea Britanie, va face o prezentare a scriitorului Mircea Cărtărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici