Musicalul "Matilda" a câştigat un număr record de 7 premii Olivier

"Matilda the Musical", un spectacol bazat pe romanul pentru copii omonim scris de Roald Dahl, a câştigat un număr record de şapte trofee la gala Olivier - Oscarurile teatrului britanic - care a avut loc duminică seară, la Royal Opera House din Londra, informează Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului Musicalul "Matilda" a câştigat un număr record de 7 premii Olivier

Musicalul "Matilda" a câştigat un număr record de 7 premii Olivier

Spectacolul "Matilda", produs de The Royal Shakespeare Company, a fost creat de Dennis Kelly şi muzicianul australian Tim Minchin.

Spectacolul a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un musical, oferit celor patru fetiţe care au jucat rolul principal - Cleo Demetriou, Kerry Ingram, Sophia Kiely şi Eleanor Worthington Cox. Cu vârste între 10 şi 12 ani, ele sunt cele mai tinere câştigătoare de premii Olivier, potrivit organizatorilor.

Acelaşi spectacol a mai primit premiile pentru cel mai bun actor de musical (Bertie Carvel), cel mai bun nou musical, cel mai bun regizor (Matthew Warchus), cel mai bun coregraf (Peter Darling), cel mai bun scenograf (Rob Howell) şi cel mai bun sound designer (Simon Baker).

"Matilda the Musical" fusese nominalizat la 10 categorii de premii.

La ceremonia de duminică, muzicianul Brian May s-a alăturat distribuţiei musicalului "We Will Rock You", bazat pe piesele trupei Queen, pentru a interpreta "Bohemian Rhapsody".

Spectacolul "Collaborators" a primit premiul pentru cea mai bună piesă nouă, iar "Anna Christie", cu Jude Law în distribuţie, a primit premiul pentru cea mai bună remontare a unei piese de teatru, dar şi pe cel pentru cea mai bună actriţă (Ruth Wilson).

Premiul pentru cel mai bun actor le-a revenit lui Benedict Cumberbatch şi Jonny Lee Miller, pentru rolurile din "Frankenstein".

The English National Opera a fost premiată pentru cel mai bun spectacol de operă nou - "Castor and Pollux", dar şi pentru contribuţia la dezvoltarea genului liric.

Edward Watson a primit premiul pentru excelenţă în dans, pentru spectacolul "The Metamorphosis", pus în scenă la Royal Opera House.

Premiul Olivier Audience oferit de BBC Radio 2 a fost acordat spectacolului "Les Miserables", vizionat de peste 60 de milioane de spectatori din 42 de ţări.

Numite după legenda teatrului Lord Laurence Olivier şi înfiinţate în 1976, prestigioasele premii sunt oferite anual de Society of London Theatre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici