Netflix vrea să restricţioneze folosirea unui cont de către mai multe persoane

Netflix a început să testeze restricţionarea conturilor partajate mai multor persoane, solicitându-le utilizatorilor să îşi creeze un cont separat dacă nu vizionează conţinutul video împreună cu abonatul, informează CNBC.

33383 afișări
Imaginea articolului Netflix vrea să restricţioneze folosirea unui cont de către mai multe persoane

„Dacă nu trăieşti împreună cu proprietarul acestui cont, trebuie să îţi creezi un cont nou pentru a putea urmări în continuare programul”, reiese din mesajul transmis de platforma de streaming câtorva sute de utilizatori.

Aproape 33% din toţi clienţii Netflix îşi împart parola împreună cu cel puţin altă persoană, conform firmei de cercetare Magid. Un abonament „basic” costă 8,99 dolari pe lună, în timp ce un abonament „standard”, care le permite utilizatorilor să urmărească un program pe două ecrane în acelaşi timp, ajunge lunar la 13,99 dolari.

De-a lungul timpului, Netflix nu a făcut aproape nimic în privinţa conturilor folosite de mai mulţi oameni, întrucât numărul mare de abonaţi şi creşterile pe bursă au compensat temerile generate de veniturile pierdute.

Netflix a anunţat la începutul anului că a atins pragul de 200 de milioane de abonaţi, însă acţiunile au lăsat de dorit pe măsură ce investitorii s-au reorientat către alte companii. De altfel, gigantul american trebuie să se confrunte cu o competiţie tot mai puternică, incluzând aici Disney+, HBO Max şi Amazon Prime Video, printre altele.

Disney+ a depăşit recent 100 de milioane de clienţi, prag atins la doar un an şi jumătate de la lansare. Prin comparaţie, Netflix a ajuns la un asemenea număr în T3/2017, la zece ani după ce a creat platforma de streaming.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici