New York Times: Cu filmul "La Source des Femmes", Radu Mihăileanu explorează lupta dintre sexe - VIDEO

Cel mai recent lungmetraj al lui Radu Mihăileanu, "La Source des Femmes", care va rula în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11 - 22 mai) explorează lupta dintre femei şi bărbaţi, informează The New York Times.

1531 afișări
Imaginea articolului New York Times: Cu filmul "La Source des Femmes", Radu Mihăileanu explorează lupta dintre sexe - VIDEO

New York Times: Cu filmul "La Source des Femmes", Radu Mihăileanu explorează lupta dintre sexe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit The New York Times, aproximativ zece oameni din comunitatea marocană care a participat la filmări vor fi prezenţi la premiera oficială a filmului, pe Croazetă, sâmbătă.

"Mereu am avut o pasiune pentru călătorii şi fiecare film pe care l-am făcut mi-a dat şansa să descopăr o altă limbă şi o altă cultură", a declarat Radu Mihăileanu pentru NYT. "Să filmez această poveste în prim-plan a însemnat să intru într-o lume", a adăugat el.

Regizorul a declarat că lansarea filmului coincide cu revoluţiile din ţările arabe. "Revoluţie nu înseamnă doar mişcări pe temă politică, pe străzi", a spus el, "ci şi modul în care lucrurile se desfăşoară în căminul tău, cum obiceiurile şi atitudinile trebuie schimbate. Pentru a avea o egalitate socială reală, democraţia trebuie să se nască în propriul cămin. Acolo începe totul şi de aceea mi-a plăcut să realizez filmul acesta, care intră într-o lume diferită", a spus acesta.

Cel mai recent lungmetraj al lui Radu Mihăileanu, "La Source des Femmes", are un buget de 8,8 milioane de dolari şi este coprodus de EuropaCorp, compania lui Luc Besson, Elzevir Films şi de regizorul român, potrivit Variety.

De asemenea, la producţie au fost cooptaţi Panache Prods., din Belgia, şi Indigo, din Italia. EuropaCorp se va ocupa de vânzările internaţionale ale peliculei. Canal Plus şi France Televisions au precumpărat drepturile asupra peliculei. Pierre-Ange Le Pogam este producătorul din partea EuropaCorp.

Scenariul peliculei este scris de Radu Mihăileanu, împreună cu Alain-Michel Blanc, alături de care regizorul român a lucrat la filmul "Concertul".

Acţiunea filmului "La Source de Femmes" se desfăşoară într-un sat izolat, unde femeile îşi ameninţă bărbaţii că nu vor mai face sex cu ei dacă nu le aduc apă de la singura fântână din zonă, situată pe un deal îndepărtat.

Regizorul a mărturisit că i-a spus actriţei în rol principal, Leïla Bekhti: "Eşti o Ioana D'Arc contemporană; tu porneşti mişcarea revoluţionară în legătură cu iubirea şi locul femeilor în lume". Dar, potrivit NYT, "La Source des Femmes" este un film coral. "Toate personajele mele sunt importante", spune Mihăileanu. "Când scriu, scriu despre toate. Apoi trebuie să scurtez povestea şi să mă centrez pe unul dintre ele", a mărturisit el.

Mihăileanu a mai spus că a găsit o libertate specială în regizarea unui film într-o limbă pe care nu o cunoştea: "Iubesc melodicitatea acestei limbi (...) atâtea lucruri se întâmplă prin intermediul muzicii şi dansului".

"De când am scăpat de regimul lui Ceauşescu, a fost plăcerea mea să fac doar ce îmi place. Povestea aceasta este importantă pentru mine, este despre secetă, despre suflete aride şi despre cum găseşti calea către izvor", a spus Mihăileanu. El şi-a mai amintit modul în care a pregătit filmul, din iulie până în septembrie 2009, intervievând femei din acea zonă, femei care l-au ajutat să formeze personajele. Despre locuitorii satului, care au participat la filmări şi care vor fi prezenţi la Cannes, Mihăileanu a spus: "Cu toţii sunt vedete. Ne-au primit cu atâta căldură. Nu au mai fost nicăieri în afara satului lor. Va fi o seară magnifică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici