Nirvana a câştigat procesul privind coperta albumului Nevermind din 1991

Un judecător american a respins cel mai recent proces intentat de un bărbat împotriva formaţiei Nirvana din cauza copertei emblematice a albumului din 1991 al trupei, care îl înfăţişa pe acesta dezbrăcat când era copil, scrie BBC.

565 afișări
Imaginea articolului Nirvana a câştigat procesul privind coperta albumului Nevermind din 1991

Spencer Elden, în vârstă de 31 de ani, a declarat că apariţia sa pe coperta albumului Nevermind a reprezentat un abuz sexual asupra copiilor.

Dar judecătorul a spus că plângerea a venit prea târziu.

Căile legale ale lui Elden sunt acum aproape epuizate, deoarece nu mai poate depune din nou plângere, deşi echipa sa de avocaţi a declarat presei americane că va face apel la această hotărâre.

Procesul s-a axat pe o fotografie a lui Elden, care îl înfăţişa înotând gol într-o piscină în faţa unei bancnote de un dolar străpunsă cu un cârlig de peşte.

Elden a susţinut că nu a fost în măsură să îşi dea acordul pentru ca fotografia să fie folosită. Elden a solicitat despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari.

Fotograful Kirk Weddle se număra printre acuzaţi, la fel ca şi foştii membri ai trupei Nirvana Dave Grohl şi Krist Novoselic, precum şi Courtney Love, văduva regretatului cântăreţ Kurt Cobain.

Elden şi-a depus plângerea în 2021, susţinând că încă mai avea dreptul să se plângă de imaginea veche de zeci de ani, deoarece aceasta a continuat să-i provoace suferinţă şi pierderi de venituri şi la vârsta adultă.

Procesul a fost respins şi reluat în ianuarie.

Judecătorul din Los Angeles a deciscă domnul Elden şi-a depus cauza cu mult peste termenul de prescripţie de 10 ani.

Salutând verdictul, un avocat al apărării a declarat că acest caz a fost "lipsit de temei".

Apărarea a susţinut că Elden s-a bucurat să fie "copilul Nirvana", menţionând că a refăcut fotografia mai târziu.

Părinţii lui Elden au primit 200 de dolari pentru această fotografie în 1991 de la ceea ce era atunci o trupă relativ necunoscută.

Vânzările mondiale ale albumului Nevermind au depăşit 30 de milioane de exemplare, devenind astfel unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici