Noile reguli ale premiilor Grammy limitează utilizarea AI: contribuţia umană este obligatorie

Noile reguli ale premiilor Grammy impun contribuţia umană şi limitează utilizarea inteligenţei artificiale, potrivit Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Noile reguli ale premiilor Grammy limitează utilizarea AI: contribuţia umană este obligatorie

Noile reguli ale premiilor Grammy limitează utilizarea AI: contribuţia umană este obligatorie

Regula a fost impusă de Academia de înregistrări din SUA care acordă cele mai importante premii muzicale din lume.

„Doar creatorii umani sunt eligibili" pentru premiile Grammy, a anunţat academia care încearcă să limiteze utilizarea inteligenţei artificiale (AI) în industrie.

Lucrările realizate exclusiv cu ajutorul AI sunt interzise, dar unele piese create cu ajutorul AI se pot califica la anumite categorii, se arată în regulamentul actualizat al academiei.

Creatorii de muzică trebuie să contribuie la cel puţin 20% dintr-un album pentru a obţine o nominalizare. În trecut, orice producător, compozitor sau artist putea obţine o nominalizare pentru albumul anului, chiar dacă avea o contribuţie minoră.

Prima ceremonie de decernare a premiilor Grammy a avut loc în anul 1959.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici