Norman Manea va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai"

Scriitorul Norman Manea, considerat cel mai tradus autor român în străinătate, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, ceremonia urmând să aibă loc luni.

44 afișări
Imaginea articolului Norman Manea va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai"

Norman Manea va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai"

Cuvântul introductiv al ceremoniei va fi rostit de rectorul Andrei Marga, iar un Laudatio pentru Norman Manea va fi prezentat de scriitoarea Marta Petreu Vartic.

Vizita lui Norman Manea la Cluj se va desfăşura de sâmbătă până marţi şi include o întâlnire la comunitatea evreiască, o vizită la Uniunea Scriitorilor, Filiala Cluj, unde vor avea loc discuţii cu scriitori clujeni. De asemenea, Norman Manea va participa, la Facultatea de Litere, la o dezbatere la "Cercul Eranos", condus de Ştefan Borbely, şi va vizita Institutul de Studii Iudaice "Mosche Carmilly".

Scriitorul va participa şi la o lansare de carte, organizată de editura Polirom, tot la Facultatea de Litere.

Norman Manea este, în momentul de faţă, cel mai tradus scriitor român în străinătate, cărţile sale, publicate în douăzeci de limbi, însumând peste 50 de volume. În prezent, el este "writer in residence" şi profesor de literatură europeană la prestigiosul colegiu Bard din New York, unde au predat, în decursul anilor, Saul Bellow, Toni Morrison, I.B. Singer, Mary McCarthy, Chinua Achebe, John Ashberry.

Editura Polirom i-a dedicat lui Norman Manea o serie de autor, care a fost lansată, marţi, la Institutul Cultural Român, în prezenţa autorului.

Programul vizitei scriitorului în România este organizat de Universitatea Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, editura Polirom, Observator Cultural, Suplimentul de Cultură şi Revista Apostrof, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici