O biografie a lui Gauguin destinată copiilor, la editura Vellant

"Gauguin şi culorile tropicelor", de Octavia Monaco, Bérénice Capatti şi Eva Adami, o biografie a pictorului Paul Gauguin, destinată copiilor, se numără printre noutăţile editurii Vellant.

135 afișări
Imaginea articolului O biografie a lui Gauguin destinată copiilor, la editura Vellant

O biografie a lui Gauguin destinată copiilor, la editura Vellant

Volumul tradus în limba română de Patricia Gheorghe este o apariţie inedită, care transformă spectaculoasa biografie a pictorului francez într-o fermecătoare poveste adresată copiilor.

Deopotrivă plăcut şi educativ, ilustrat în stilul specific lui Gauguin, albumul este un prim pas pentru cei mici în cunoaşterea vieţii acestui pictor excentric, care a părăsit Franţa natală pentru explozia de culori a tropicelor.

La sfârşitul albumului pot fi găsite reproduceri ale unora dintre cele mai celebre tablouri ale sale.

Întreaga viaţă a lui Paul Gauguin a fost o aventură şi o căutare a culorii. A copilărit în Peru, iar de la vârsta de 17 ani a străbătut mările, din America de Sud până în India, ţări ale luminii şi culorii.

În Franţa descoperă pictura, vizitează muzee şi expoziţii, cumpără tablouri, cunoaşte renumiţi artişti impresionişi şi se împrieteneşte cu Van Gogh. Dar adevăratele culori îl cheamă mereu către alte tărâmuri.

Octavia Monaco, una dintre autoarele volumului, este laureată a premiului Andersen pe 2004. Ea trăieşte şi lucrează la Bologna, ţinând, printre altele, şi ateliere de ilustraţie pentru copii.

Bérénice Capatti şi Eva Adami au redactat şi tradus numeroase cărţi pentru copii şi adolescenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici